Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Így szivárog be a Muszlim Testvériség Európába

2024. május 17. 14:43

Terjeszkedik az iszlamista ideológia kontinensünkön.

2024. május 17. 14:43
Muslim worshippers perform the morning prayers for Eid al-Adha in Paris, France on June 28, 2023. Known as the ''big'' festival, Eid al-Adha, or Feast of Sacrifice, is celebrated each year by Muslims sacrificing various animals according to religious traditions, including cows, camels, goats, and sheep. (Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images)

Nyitókép: muszlim ima Párizsban/Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images

Lorenzo Vidino egy nemrégiben tartott európai konferencián elmondta, hogy a Muszlim Testvériség egy „szociális hálózat”, amelyet ideológiai és gazdasági kapcsolatok kötnek össze, és amelyet nagymértékben Katar finanszíroz – írja az European Conservative. 

A szervezet elősegíti az iszlám radikalizációt, és le akarja rombolni az emberi jogok és a demokrácia rendszerét amelynek helyére egy globális kalifátust akar építeni – mondta Vidino. 

Florence Bergeaud-Blackler akadémikus a konferencián arról beszélt: talán nyugati értelemben nem tekinthető terrorszervezetnek a mozgalom, de a csoport azért alkalmazkodik az európai társadalmakhoz, hogy „saría-kompatibilissé" tegye azokat. A professzor több halálos fenyegetést kapott, s a tudományos közösség is kiközösítette a csoporttal kapcsolatos kutatásai miatt. 

A Muszlim Testvériség transznacionális szunnita iszlamista szervezet, amelyet 1928-ban Hasszán al-Banna iszlám tudós alapított Egyiptomban. A csoport egyre nagyobb befolyással bír az európai muszlim közösségekre, a kultúrával, oktatással, pénzügyi befektetésekkel, politikai lobbizással és jótékonysággal foglalkozó számos társszervezete révén. Egyiptomban és néhány más arab országban terrorista csoportként tartják számon.

Franciaországban a kormányzat szeretné visszaszorítani a szervezet befolyását. 

2019 óta a Muszlim Testvériség 50 000-ről 100 000 tagra növelte tagjainak számát Franciaországban. A francia életbe való beszivárgásának bizonyítékai a fejkendőt viselő nők növekvő számában, a munkahelyi és uszodai vallási követelményekben, valamint a halal (muszlim étkezési szabályok) áruk növekedésében mutatkoznak meg.

Egy tavalyi svédországi jelentés bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a rendkívül befolyásos Svéd Iszlám Liga a Muszlim Testvériség fedőszervezete, amely titokban iszlamista célok elérése érdekében tevékenykedik. 

A Muzulmán Testvériség beszivárgott a főáramú európai intézményekbe is. 

A Testvériséghez szorosan kötődő Európai Muszlim Ifjúsági és Diákszervezetek Fóruma (FEMYSO) például finanszírozást kapott az Európai Bizottságtól, és tagjait az Európai Parlamentben (EP) is szívesen látták. Egy másik, a csoporthoz kötődő civil szervezet, az Európai Hálózat a Rasszizmus Ellen szintén meg lett hívva az EP-be. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Hekimeki
2024. május 17. 20:46
Mit keresnek elgurult valami😂😂😂😂😂
Bitrex®
2024. május 17. 20:00
A fickó elaludt a széken?
pollip
2024. május 17. 19:40
Jó ez a párizsi kép!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!