A németek beismerték: ők hibáztak hatalmasat, nem Magyarország

2024. május 15. 09:48

A meghatározó német lapban megjelent publicisztika szerint Olaf Scholz és Emmanuel Macron jelentik az igazi problémát a Kínával való kapcsolatban.

2024. május 15. 09:48
Olaf Scholz német kancellár és Ursula von der Leyen bizottsági elnök

Nyitókép: AFP/DPA/Soeren Stache

Hszi Csin-ping kínai elnök megakadályozná, hogy az Európai Unió az Egyesült Államok mellé álljon, ennek érdekében próbálja megosztani az EU-t Magyarország segítségével – áll a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent véleménycikkben. Az írás idézi Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, az kijelentette, a világ nem tudja elnyelni Kína túltermelését.

Az EU számára azonban nem Magyarország és Orbán Viktor jelenti az igazi problémát a Kínával való kapcsolattartásban. Hanem az, hogy Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök nem értenek egyet abban, hogyan kellene az EU-nak Pekinghez és Washingtonhoz viszonyulnia

– hangsúlyozza Hendrik Kafsack.

Korábban elemzők azt írták, Macron és Von der Leyen is elbukott a kínai elnökkel történt találkozón, így nehéz idők várnak a német autóiparra, ha beindul a BYD magyarországi üzeme.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-3
2024. május 15. 11:59
az eu két legnagyobb szemétládája a képen. csak azt kívánom nekik, hogy rohadjanak meg mind a ketten. ALJAS BŰNÖZŐ MOCSKOK!
zakar zoltán béla
2024. május 15. 11:47
Ulfkotte...
Mindenhova
2024. május 15. 11:40 Szerkesztve
A vámemelések szankciók. Csak vámemelésnek hívják. Azok ott nyugaton imádnak szankcionálni. A nácik azt szeretnék, h. a versenyt eltörölve, továbbra is méregdrága dolgokat keljen megvásárolnia pl. M.o-nak is, miközben lerabolják. Ebben a felállásban viszont borítékolható, h. az átlag magyar következő két generációja sem fog kihozni a szalonból Porsche-t, miközben egy átlag német azt most is bármikor megteheti. (Nyilván spórolnia kell, de megteheti. És nem arról van szó, h. kell-e az átlag magyarnak egy Porsche, még mielőtt az egysejtű elkezdene hülyeségeket firkálni)
csapláros
2024. május 15. 11:23
Orange79Lajoss 2024. május 15. 10:02 ..."Hagyjátok már ezt a hülyeséget! Mit képviselünk te szerencsétlen? Ha te párizsit veszel a boltban akkor az ABC-t "képviseled"?"... Ellenkezőleg: ez a Lajoss annyira hülye, hogy azért nem vásárol párizsit az ABC-ben, hogy nehogy ezzel is Macron és a franciák befolyása alá kerüljön...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez