Utánunk a Nyugat következik

2024. április 19. 07:35

Hét irányból támadnak minket. De nekünk nincs hova mennünk, harcolnunk kell, és harcolni is fogunk. Interjú Izrael budapesti nagykövetével.

2024. április 19. 07:35
RAISZI, Ebrahim
Jákov  Hadasz-Handelszman
Jákov Hadasz-Handelszman
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

„A hétvégi iráni támadás után Iz­rael megtorlást ígért, Teherán pedig figyelmeztetett, megtorolják a válaszcsapást. Vezethet ez az erőszakspirál újabb háborúhoz?

Ezt a háborút nem mi kezdeményeztük, október 7-én kényszerítették ránk, a Hamász támadásának képében. A Hamász pedig – az Iszlám Dzsiháddal együtt – Irán bábja, mellettük Teherán más bábjait is felszerelte körülöttünk: északon a Hezbollahot, Jemenben a húszikat. Mindenhol ott van az iráni tevékenység, amely hosszú múltra tekint vissza az izraeli zsidó célpontok elleni terrortámadások formájában. 

Bár ők magukról állítják, de nem tesznek különbséget zsidók és izraeliek között. Egy olyan antiszemita rezsimről van szó, amelyet a síita ideológia táplál, és mindenkit át akarnak téríteni a síita iszlámra. Vedd fel a vallást vagy hagyd el a világot! Szerte az egész világon mindenkire veszélyes ez az ideo­lógia.

Mi vagyunk az elsők, utánunk a nyugati keresztény társadalmak és kultúrák következnek. (...)

Izraelnek szinte az összes iráni támadást sikerült kivédenie, miközben a Gázai övezetben is harcol, és védekezik a libanoni Hezbollahtól érkező támadások ellen. Képes ennyi fronton helytállni az izraeli védelem?

Igen, ehhez megvannak a katonai képességeink. Egyébként miközben Irán támadta Izraelt, a Hezbollah is több rakétát kilőtt az északi területekre, fedezve Teheránt. A probléma a modern nyugati világban az, hogy a háborúk valaminek a rovására mennek. Izraelben most a tartalékos katonák nem munkanélküliek, hanem dolgoznak, tehát kihat a mindennapi életre, és persze minél tovább tart a háború, annál nagyobb a nemzetközi nyomás, hogy vessenek véget a harcoknak. 

Szemben állunk Gázával, a másik fronton ott van Ciszjordánia, Libanon, Szíria – ahol Aszad elnök szabad kezet ad a támadások indítására –, Irak, ahol szintén van egy Irán-barát síita milícia, valamint a jemeni húszik, akik szintén fenyegetnek minket, de ez érint a legkevésbé az összes közül. És végül, de nem utolsósorban Irán. Hét irányból támadnak minket. De nekünk nincs hova mennünk, harcolnunk kell, és harcolni is fogunk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­g­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 20. 21:21
Hazudsz aljas népírtó zsidö! Rohadjatok meg az apartheid terrorállamtokkal és a benneteket támogató sunyi sameszaitokkal együtt!
Patika
2024. április 20. 06:06
De nekünk nincs hova mennünk, --- ajvé ! Mi lenne zsidókám, ha visszatakarodnátok Palesztinából oda ahol megszállásotok előtt voltatok. (megértem, hogy ninbcs saját hazátok, de ott van még anyátok)
Geza2
2024. április 19. 19:12
Ezen érdemes elgondolkodni, mielőtt a szokásos antiszemita szóvirágokat gondolkodás nélkül leírjátok: "Mi vagyunk az elsők, utánunk a nyugati keresztény társadalmak és kultúrák következnek." Vagy ha nem, akkor legalább megjegyezni, és pár év múlva emlékezni erre a mondatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!