Putyinék bekérették a francia nagykövetet

2024. április 13. 06:19

Oroszország reméli, hogy a francia titkosszolgálatoknak nem volt köze a moszkvai terrortámadáshoz.

2024. április 13. 06:19
null

Nyitókép: Stringer / AFP

Oroszország berendelte a francia nagykövetet, miután Stephane Sejourne kijelentette, hogy nem hajlandó Moszkvával tárgyalni, mert szerinte az orosz tisztviselők nyilatkozatai hamis információkat tartalmaznak – számolt be a Sky News.

A francia külügyminiszter e nyilatkozatait a francia fél tudatos és megfontolt lépésének tekintjük, amelynek célja nem más, 

minthogy aláássa a két ország közötti párbeszéd lehetőségét” 

– közölte az orosz külügyminisztérium.

Sejourne megjegyzései azután hangzottak el, hogy Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter és orosz kollégája, Szergej Sojgu telefonbeszélgetést folytatott a moszkvai terrortámadásról.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia védelmi minisztérium jelentése szerint Lecornu azt mondta, hogy Franciaország kész többet tenni a „terrorizmus” elleni küzdelemben, Oroszország válaszul figyelmeztette Franciaországot, 

hogy reméli, a francia titkosszolgálatoknak nem volt köze a támadáshoz.

Erre Sejourne a francia médiumoknak azt nyilatkozta: „Jelenleg nem érdekünk orosz tisztségviselőkkel tárgyalni, mert a kijelentések és a róluk kiadott összefoglalók hazugságok.”

Hozzátette: „Mielőtt Franciaország újra tárgyalhatna Oroszországgal talán előbb meg kell teremteni a bizalmat, talán mindenekelőtt a katonai helyzetnek kell alakulnia Ukrajnában, hogy lehetővé váljon a kapcsolatok felújítása. Jelenleg nem ez a helyzet”.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
P_F_Juli
2024. április 13. 10:01
A franciák újra a tűzzel játsszanak. A határaik messze vannak egymástól, így büntetlenül durroghatnak, addig, amíg az orosz medve valahol oda nem pörköl. Afrikában már megfricskázták őket, keresik az újabb ütközési pontokat?
B_kanya
2024. április 13. 09:21
Namond 2024. április 13. 08:13 • Szerkesztve "Nem elképzelhetetlen, hogy a ISIS a reklám reményében áldását adta a CIA finanszírozta, de francia ügynökök által szerezett merényletre, végül is jól el vannak a Közel-keleten, a törökökkel pedig Szulejmán előtt óta fegyverbarátok." Meg Szigetvárnál is francia tüzérek lőtték a várat...
B_kanya
2024. április 13. 09:19
"birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. április 13. 08:20 Minek van még egyáltalán Oroszországban? A franciák helyében, már régen hazahívtam volna onnan mindenkit," A soros apád Politico nevű blogja szerint 600m euro értékben vettek a csigazabálók tavaly orosz LNG-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!