Forradalmi ötlet a román szélsőjobboldalon: hazugságvizsgálattal szűrnék ki az árulókat!

2024. április 16. 10:19

Az AUR párt elnöke szerint akik „vonakodást vagy ellenállást tanúsítanak, jellemzően árulók”.

2024. április 16. 10:19

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

A szélsőjobboldali AUR párt helyi vezetőinek és potenciális jelöltjeinek a június 9-i választások előtt hazugságvizsgálaton kell részt venniük, hogy igazolják a párthoz való hűségüket – olvasható az Euractiv cikkében. Dan Tănasă, a párt szóvivője szerint a helyi vezetőket és a jelölteket Bukarestbe várják poligráfos vizsgálatra, az elsőt hétfőn végzik el. Ez egyfajta „integritáspróbaként” szolgál majd, hogy a párt átláthatóság iránti elkötelezettségét bemutassa a választók előtt, ugyanakkor a tagok lojalitását is vizsgálja – mondta Dan Tănasă hétfő reggel a román B1 televíziónak. 

Amikor háborúba megyünk, biztosítani kell a csapatösszetartást” 

– magyarázta Tănasă. Az ilyen tesztek elvégzésére vonatkozó javaslat az Országos Vezetői Irodától érkezett, árulta el vasárnap George Simion pártelnök. „Azt tervezem, hogy legalább a következő két hetet arra szánom, hogy beutazzam az országot, találkozzam minden jelöltünkkel, és hitelesítsem a megbízólevelüket, hogy megelőzzem az esetleges kellemetlenségeket” – mondta Simion a közösségi médiában. Simion lekicsinyelte a kezdeményezéssel kapcsolatos aggodalmakat. „Tapasztalatom szerint azok, akik félelmet, vonakodást vagy ellenállást tanúsítanak, jellemzően árulók, olyan személyek, akik szükség idején megbízhatatlannak bizonyulnak” – mondta Simion.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­­á­­r­n­­­a­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 17. 10:27
A "megbízhatóság", "lojalitás" és "román" szavakat nagyon nehéz szinonímaként értelmezni. Inkább fosztóképzőként.
gilou-au-clavier
2024. április 16. 13:25
Román-magyar kevertfajú balkáni tezsvírnépek, nemzethy kutyulatra verik, közben már csak azzal nem keveredtek az elmúlt 1500 évben, akik a világ másik felén laknak. Ja, nem, a radzsasztániakkal is keveredtek, még a romnyikok is, nemcsak a félázsiai származékok... Nem csoda, hogy könnyű összekeverni Bukarestet Budapesttel...
nemecsekerno_007
2024. április 16. 12:45
Majd ha a kolozsvári románt kérdezitek, hogy akar-e menni megdögleni Moldovába. Na az lesz érdekes!!! :)))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!