Elárulhatták Zelenszkijt: kiszivárogtak az ukrán haditervek

2024. április 10. 20:19

„Oroszország tudta, hol fogunk támadni” – mondta Zelenszkij arról, miért nem sikerült Ukrajna nagy ellentámadása.

2024. április 10. 20:19

Nyitókép: OZAN KOSE/AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 2023-as nyári sikertelen ellentámadásra reflektálva a héten megjegyezte, hogy a hadművelet már a kezdetektől fogva kudarcra volt ítélve – olvasható a Business Insideren

Az oroszok tudták, hogy hol fogunk támadni”

– mondta Zelenszkij az Axel Springer sajtóorgánumnak adott keddi interjújában. „Honnan tudták? Honnan szerezték meg ezt az információt? Ezt nem tudom megmondani. A történelem majd megmondja” – folytatta

Zelenszkij korábban egy február végi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Ukrajna tervei „már az ellentámadás megkezdése előtt a Kreml asztalán voltak.”

Ugyanebben az időben az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kijlo Budanov a CBC Newsnak azt mondta, hogy nem kívánja részletezni a kérdést, de bizonyítékuk van arra, hogy Oroszország ismerte a terveket. „Ez egy komoly probléma, és lépéseket teszünk” – mondta.

Továbbra sem világos, hogy mennyire lehetett széleskörű a szivárogtatás, és milyen egyéb információk kerülhettek bele. Zelenszkij az Axel Springer médiumnak azt mondta, hogy vannak terveik egy 2024-es ellentámadásra. „És ennek az ellentámadásnak eredményt kell hoznia” – tette hozzá.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­l­­­á­­n­y­o­k­­­ ­v­á­r­­n­a­­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
remi
2024. április 11. 08:00
"Az oroszok tudták, hogy hol fogunk támadni” Bazmeg, mindenki tudta, nemcsak a ruszkik. Bemonta a szíenen meg a vásingtonpószt is megírta. Valamikor tavalyelőtt szeptemberben, aztán meg nagy rácsodálkozás vót, hogy a szurovikin-vonal meg közben ott termett, mondjuk a hohol propagandacsatornák hónapokig röhögtek amikor az építkezést figyelték, közben habzó szájjal fenyegették tokmak és melitopol lakosságát. (Sőt, akkoriban nyíltan beszéltek róla a hohol állami tévében, hogy a krímbe megérkezve 1 millió embert fognak kivégezni.) "a hadművelet már a kezdetektől fogva kudarcra volt ítélve" Mivel a hohol haditerv kezdettől fogva az volt, hogy a szerintük teljesen demoralizált ruszki csapatok majd ha meglátnak egy-két félig már döglött nagymacskát meg ilyesmit akkor egyből hazaszaladnak. Csak éppen nem szaladtak haza.
Uztu
2024. április 11. 07:22
Hát de a tavasz csak most kezdődött
salmonella
2024. április 11. 06:36
A pénz beszél. Vagy elég 1 tál lencse is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!