Zelenszkij a republikánusoknál lobbizott a fegyverszállításokért

2024. március 28. 22:20

Mike Johnson republikánus házelnök hónapok óta tartja függőben azt a törvényjavaslatot, amely 60 milliárd dolláros katonai és pénzügyi segélyt nyújtana Ukrajnának.

2024. március 28. 22:20
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon beszélt Mike Johnsonnal, az amerikai képviselőház republikánus elnökével, hangsúlyozva a Kijevnek szánt új katonai segélycsomag gyors elfogadásának fontosságát – olvasható a Reuters hasábjain. Mike Johnson republikánus házelnök hónapok óta tartja függőben azt a törvényjavaslatot, amely 60 milliárd dolláros katonai és pénzügyi segélyt nyújtana Ukrajnának.

Az Ukrajnának nyújtott amerikai segély gyors elfogadása a kongresszusban létfontosságú. Tudomásul vesszük, hogy a képviselőházban eltérő nézetek vannak arról, hogyan tovább, de a legfontosabb, hogy az Ukrajnának nyújtandó segély kérdése továbbra is egységesítő tényező maradjon

– mondta Zelenszkij az X-en.

Az ukrán csapatok a harctéren hátramaradtak, mivel a tüzérségi utánpótlásban hiány mutatkozik és a kongresszusban elakadt az amerikai támogatás, az Európai Unió pedig nem szállította időben a korábban ígért lőszert.

Zelenszkij nyilatkozatában elmondta, hogy tájékoztatta Johnsont a harctéri helyzetről, és beszélt „az orosz légi terror drámai fokozódásáról” is.
Az ukrán hadsereg később közölte, hogy legfőbb parancsnoka, Olekszandr Szirszkij beszélt az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével, Charles Brownnal a harctéri kérdésekről.

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. március 29. 09:10
Nehéz megmondani, hogy mi lesz azzal a 61 milliárddal, ahogy közeledik a választási kampány sűreje úgy egyre kisebb a lehetőség a megszavazására, SZVSZ ha április végéig nem szavazzák meg akkor alighanem már sose. Amúgy a ruszkik megint kifogyhattak a rakétából, a hohol lérak most éppen azt jelentette be, hogy 99 rakétából 184-et lelőtt. A ruszkik meg vagy 2 tucat célpontot emlegetnek amit a "törmelék" azért eltalált.
Zolotarjov
2024. március 29. 07:37
Kár a gőzért..
bakoska
2024. március 29. 06:14
Már megint koldul!A nagy pofa hova tűnt?Már mindenki nagyon unja az Ukránokat.Csóró, mocskos ,szarházi ,pofátlan banda!
uranvaros
2024. március 29. 03:45
Qrva unalmas. Esélye semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!