Német oktatási miniszter: „Fel kell készíteni a diákokat a háborúra”

2024. március 17. 07:00

Bettina Stark-Watzinger szerint meg kell ismertetni a fiatalokkal, hogy mi veszélyezteti a szabadságukat.

2024. március 17. 07:00

Nyitókép: Narciso Contreras / ANADOLU / Anadolu via AFP 

A németországi diákokat jobban fel kell készíteni mindenféle lehetséges válságra és katasztrófára – jelentette ki Bettina Stark-Watzinger német oktatási miniszter. A Deutsche Welle azt írja, a liberális Német Szabaddemokrata Párt politikusa szerint az a cél, hogy „megerősítsék az ellenálló képességüket.” Véleménye szerint fontos lenne „polgári védelmi gyakorlatokat” tartani az iskolákban.

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszter továbbá azt is felvetette, hogy az iskoláknak és a hadseregnek kapcsolatokat kellene építeniük egymással, és „nem érti” ez a felvetés miért ütközik akkora ellenállásba az országban.

Stark-Watzinger arra is felszólított, hogy a németországi fiatalokat meg kell ismertetni „a szabadságukat fenyegető veszélyekkel”, hogy jobban fel legyenek készülve ezek kezelésére.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­­v­á­­r­­n­a­k­­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
julcsi-66
2024. március 17. 20:39
Ha vicces lenne amit a németek művelnek, akkor azt mondanám hogy biztos a migránsok elleni szabadságharcra gondolt; de mivel libsi ilyen meg sem fordulhatott a fejében, ők olyan szavakat nem ismernek mint a "haza" és "szabadság".
laurahann
2024. március 17. 17:36
Ezt benézted, hülye kvóta kva. A német nem fog fegyvert a hazájáért sem, se fiatal, se középkorú. Minek a felvilágosítás?
Hangillat
2024. március 17. 16:02 Szerkesztve
Mikor ismeri már végre fel a német honleány, hogy szír stb.katonaviselt migránsokból, megbízható terroristákból álló elit alakulatokkal gyorsított honosítással, lakás, autó, szolga, magas fizetéssel EU muslim-deutsch alakulatot szervezzenek, akár pártkatonaságként az AFD- jelentette veszély alkománymódosítással való megfékezésére? A Kába-kövét 3,14-szer megkerült fügeolajjal, sörrel, abba mártott gender-kovács kovácsolta karddal, két félholdra tett esküvel védenék a hazát, míg a németek DNO-t teljesítenének keletebbre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!