Miért tartják az embereket a skandináv országokban folyamatosan a legboldogabbnak, és mit tanulhatunk tőlük?

2024. március 25. 11:24

Úgy néz ki, mindennek a kulcsa a bizalom.

2024. március 25. 11:24

Nyitókép: Pixabay

Az Euronews egyik legújabb cikkében azzal foglalkozott, hogy miért olyan boldogok a skandináv országban élő emberek. A cikkben arra is kitértek, hogy a jóléti állam önmagában fontos tényező, ugyanis kutatók szoros kapcsolatot fedeztek fel a jó nyugdíjak, a jelentős szülői szabadságok, az ingyenes egészségügy és oktatás, a szilárd munkanélküli segélyek, valamint az emberek jó közérzete között.

A titok igazi nyitja azonban a cikk szerint az, hogy a hatékony és demokratikus intézmények képesek biztonságot nyújtani a polgároknak,

ezért az emberek bíznak az intézményekben. A választópolgárok olyan politikusokra szavazzanak, akik sikeres jóléti modellt ígérnek és valósítanak meg. Ráadásul az Euronews szerint az emberek egymásban is bíznak.

Az általános tapasztalat szerint az emberek sokkal boldogabbak, ha úgy érzik, hogy olyan környezetben vannak, ahol vigyáznak rájuk.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­n­­y­o­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­a­k­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
muszlim1970
2024. március 25. 23:22
Pia,gyógyszer,drogok!!!Igénytelenség!
bagoly-29
2024. március 25. 20:41
Boldogok mert holt részegre ihatják magukat, mert időnként szerződést köthetnek a párjukkal a szexre, mert képesek megenni ehetetlen ételeiket, mert olyan jó az év 9 hónapjában hideg, esős időben élni, mert a skandináv nők 30-as éveiktől egyre jobban hasonlítanak a salemi boszorkányokra, stb, stb.....
Csányi Gyuri
2024. március 25. 20:31
Ismo, a finn humorista szerint, amikor a finnek elolvasnak egy ilyen statisztikát, hogy ők a legboldogabbak, mindenki ugyanazt a kérdést teszi fel magának: Ezek szerint csak én vagyok boldogtalan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!