Joe Biden közleményben köszöntötte Svédországot

2024. március 07. 22:08

Ettől a naptól a NATO „egységesebb, eltökéltebb és dinamikusabb, mint bármikor” – írta az amerikai elnök

2024. március 07. 22:08

Nyitókép:  Brendan SMIALOWSKI / AFP

***

Joe Biden amerikai elnök közleményben köszöntötte Svédországot mint a NATO 32. tagállamát csütörtökön. Joe Biden szerint azzal, hogy Svédország formálisan is a NATO tagjává vált, a katonai szövetség által jelentett pajzs, valamint a transzatlanti biztonság erősebb, mint valaha.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az Ukrajna elleni orosz agressziót követően, 2022 májusában két állam, 

Finnország és Svédország történelmi döntést hozott, amikor benyújtotta csatlakozási kérelmét az észak-atlanti szervezethez.

Svédország belépésével, ettől a naptól a NATO-nak 32 tagja van, „egységesebb, eltökéltebb és dinamikusabb, mint bármikor” – írta az amerikai elnök, aki szerint újra bebizonyosodott, hogy a közös demokratikus értékek sora, valamint a kiállás ezekért teszi a NATO-t a világtörténelem legnagyobb katonai szövetségévé.

Joe Biden hozzáfűzte, várakozással tekint az elé, hogy a NATO fennállásának 75. évfordulója alkalmából tartandó csúcstalálkozón az Egyesült Államok 31 szövetségesét Washingtonban láthassa vendégül.

Az észak-atlanti szervezet állam- és kormányfőinek ünnepi csúcstalálkozóját júliusban tartják az amerikai fővárosban.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­n­a­­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. március 08. 07:58
Ettől a naptól a NATO „egységesebb, eltökéltebb és dinamikusabb, mint bármikor” Helyesen. Ettől a naptól az USA „egységesebb, eltökéltebb és dinamikusabb, mint bármikor” Rólatok szól indián, bölény és rabszolga gyilkosok!
5m007h 0p3ra70r
2024. március 07. 23:51
>>>lájkbajnok 2024. március 07. 22:39 • Szerkesztve Fontos dolgok történnek az USA-ban.<<< 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Fel sem tűnt esdig, hogy van humorod! Mesélsz még ilyen vicceset nekünk?
5m007h 0p3ra70r
2024. március 07. 23:49
>>>Ettől a naptól a NATO „egységesebb, eltökéltebb és dinamikusabb, mint bármikor”<<< Azt mondta hát egyszer a király a leányainak, hogy annak adja a legszebbik országát, amelyik őt a legjobban szereti. Sorba kérdezte a leányokat, kezdette a legidősebbiken: - Felelj nekem, édes leányom, hogy szeretsz engem? - Mint kommunisták a hatalmat - mondá a leány. - Hát te, édes lányom? - kérdezte a középsőt. - Én úgy, édesapám, mint a zöld EP képviselők az NGO-k pénzét. - Na, most téged kérdezlek - fordult a legkisebbikhez - mondjad, hogy szeretsz? - Úgy, édesapám, ahogy a svédek a NATO-t! - felelt a kicsi királykisasszony. - Mit beszélsz, te haszontalan lélek - förmedt rá a király - kitakarodj az udvaromból, de még az országomból is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!