Így vetélkednek a liberálisok és a jobboldaliak az EP-választáson

2024. március 28. 20:02

Fej-fej mellett áll a támogatottságban az európai liberális pártcsalád, valamint az ECR és az ID.

2024. március 28. 20:02
null

Nyitókép: Valeria Mongelli / AFP

A legújabb felmérések szerint izgalmas kérdése lesz a nyár eleji európai parlamenti választásnak, hogy kik lesznek a harmadik helyezettek a választást valószínűleg megnyerő Európai Néppárt (EPP) és a szocialisták után.

Az EPP-től jobbra álló erők megerősödése miatt ugyanis 

feljött mind a konzervatív ECR, mind a radikálisabb ID pártcsalád,

miközben a liberálisok gyengélkednek.

Az Euractiv által bemutatott felmérés szerint a liberálisok egy most tartott EP-választáson 87, az ID 82, míg az ECR 81 helyet szerezhet az európai testületben.

Mögöttük a meggyengült Zöldek és a szélsőbal állnak, előbbiek 51, utóbbiak 46 helyet szereznének egy mostani választáson.

Az EPP-nek 184, az európai szocialistáknak 135 helyet jósol a mostani felmérés.

Abban az elméleti esetben, ha az ECR és az ID egyesülni tudna, plusz még becsatlakozna hozzájuk a jelenleg pártcsalád nélküli Fidesz is, 

az első helyezett EPP-től alig lemaradva a második helyen futna be az európai jobboldal. 

De mint arról lapunk is rendszeresen beszámol, az európai jobboldal három nagy pártcsaládja között, s külön az ECR és az ID között is nehezen áthidalható nézetkülönbségek vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­­l­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
nempolitizalok-0
2024. március 28. 22:10
Még van 2 hónap büdöslibsik.
gilou-au-clavier
2024. március 28. 20:46
Kipcsak lázálmok... A Kreml pötimagyar lotyói, a judeomoszkovita narancstálibok ettől még maradnak a klotyóban, még a saját elvtársaik is undorodnak a balkáni csürhe vétótlan kucujától, legfeljebb majd kimegy a nindzsa kávézni...
Latrina
2024. március 28. 20:23
Deutch ha hiteles lenne, lobbizna a kokain legalizásáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!