„Egész London tiltott övezetté vált a zsidók számára” – kezdenek elfajulni a palesztinbarát tüntetések

2024. március 08. 07:04

A szakemberek úgy fogalmaztak, nem helyes, hogy egyre megengedőbbek az Egyesült Királyságban a radikalizálódó hangokkal szemben.

2024. március 08. 07:04
Demonstration Of Muslim Outside French Embassy In London

Fotó: David Cliff/NurPhoto via AFP

***

Londont tiltott zónává teszik a zsidók számára a palesztinbarát tiltakozások, miután az Egyesült Királyságban egyre megengedőbbek a radikális nézetekkel szemben. Robin Simcox, a Belügyminisztérium szélsőségekkel foglalkozó független tanácsadója azt mondta, hogy a kormánynak és ügynökségeinek megvan a hatásköre a szélsőségesség elleni küzdelemben, de nem sikerült felvenniük a harcot azokkal a csoportokkal, amelyek a terrorista küszöb alatt „tevékenykednek” – írja a The Telegraph.

A figyelmeztetés azután jelent meg, hogy Rishi Sunak a múlt héten arra buzdította a tüntetőket, hogy „ne hagyják, hogy a szélsőségesek eltérítsék a felvonulásokat”. Anglia arra készül, hogy bejelentse a szélsőségesség tágabb meghatározását.

Simcox szerint az Egyesült Királyságban kialakuló „megengedő környezet a radikalizálódásra” azt jelenti, hogy „normalizálódtak” az olyan tevékenységek, mint a palesztinbarát tüntetések, amelyek szerinte a főváros egyes részeit tiltott zónává alakították a zsidók számára.

Figyelmeztetett, hogy ugyanez vonatkozik iráni brit iskolák és mecsetek támogatására, a Muszlim Testvériségre, valamint a Hamász által az Egyesült Királyság területén működtetett brit jótékonysági szervezetek és szélsőséges tévécsatornák szponzorálására.

Nem árultuk el a demokráciát azzal, ha nem támogatjuk, hogy a szélsőségesek televíziós csatornákat működtessenek, és nem leszünk tekintélyelvű állam, ahol London minden hétvégén tiltott övezetté válik a zsidók számára”

– mondta Simcox.

„Ezek és még sok más dolog normalizálódott az Egyesült Királyságban. Ezért figyelmeztettem a radikalizálódás megengedő környezetére, amelyet sürgősen kezelni kell. Ezekkel a csoportokkal túl sokáig nem foglalkoztunk, és jól kihasználták az idejüket. Mostanra beágyazódtak és befolyást szereztek a közösségekben” – tette hozzá a szakember.

Simcox úgy véli, hogy a rendőrségnek fontolóra kellene vennie a tüntetések szigorúbb korlátozását, és egy ilyen lépés nem „tekintélyelvű” vágyat jelentene a tüntetések leverésére, hanem annak felismerését, hogy London nem adhat otthont a végtelenségig nagy és megfélemlítő tüntetéseknek.

A kormány várhatóan nem teszi közzé azon szélsőséges csoportok listáját, amelyekre az új meghatározás vonatkozhat, de a felsorolás minden olyan csoportot vagy egyént magában foglal, amely „mások jogait vagy szabadságait aláásó” ideológiát hirdet.

A szélsőségességet úgy határozná meg, mint egy intolerancián, gyűlöleten vagy erőszakon alapuló ideológia népszerűsítését vagy előmozdítását, amelynek célja mások jogainak vagy szabadságainak aláásása, és magában foglalná azokat, akik az Egyesült Királyság liberális demokráciarendszerét és a demokratikus jogokat akarják aláásni vagy megdönteni.

Suella Braverman, a volt belügyminiszter Simcoxhoz hasonlóan hangot adott aggályainak, és sürgette Sunakot, hogy vezessen be vészhelyzeti törvényeket a szélsőségesség leküzdésére.

London egyes részei a zsidók számára tiltott területté váltak. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Láttuk, hogy az antiszemitizmus az egekbe szökik”

– fogalmazott Braverman.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­ ­l­­á­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­k­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
polárüveg
2024. március 18. 18:37
Lassan főzőcskéződik a leves, és nemsokára feltálalják: a Britosztáni multikulti kalifátust. Ha a saria farkasa bekapja a sziget "hétgida" népeit, vége lesz az addigi multiságnak. Akkor ugyan honnan várható a mesebeli katona(nép), aki felvágva a farkas hasát kiszabadítja őket? Ne már, csak azt ne! - mondhatnák. De! Egy, csak egy legény lesz a vidéken, a tudatosan páriának tett Oroszország. Egyedül csak ő lesz képes kiszabadítani a népeket szétvágva a sariafogságot, a népeknek farkasát. Így most már legalább lehet tudni, hogy miért akarták legyöngíteni Oroszországot a bábszínház rendezői. (Olyan jól sikerült a gyöngítés, hogy Oroszország gazdagabb, erősebb, mint valaha, - és átállt hadigazdaságra.) Isten óvja Britannia népeit, és Európa minden népét!
Dixtroy
2024. március 14. 16:13
Olyanok vagytok, mint Bizánc a végén, mikor a törökök már teljesen körülzárták, azt hiszitek ha a seggüket nyaljátok, megkegyelmeznek. Nem fognak. Már végetek van. Ki fog értetek fegyvert fogni? Majd ők? Haha. Vagy ti áldozzátok majd az életeteket értük? El fog jönni a perc, csak idő kérdése.
Szvv
2024. március 09. 15:37
Tul sok a fustoskepu, mi? .. meg is erdemlitek ami ezutan jon. Most ti vagytok megszallva. Idiotak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!