Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Zelenszkij: Mindent el kell kobozni!

2024. február 08. 11:50

„Az is igazságos, ha a terrorista állam fizet a tetteiért” – közölte az ukrán elnök.

2024. február 08. 11:50

Volodimir Zelenszkij az összes befagyasztott orosz vagyon átutalását követelte országának. A közel két éve történt orosz támadás alkalmával a nemzethez intézett szerda esti videóbeszédében az ukrán elnök kijelentette: „itt az ideje maximális rendszerszintű veszteségeket okozni Oroszországnak. Ez különösen a befagyasztott orosz vagyonra vonatkozik, mind a terrorista államéra, mind a vele kapcsolatban álló személyekére”.

Mindent el kell kobozni, és a terror elleni védelemre kell fordítani

– hangoztatta.

„Egy terrorista ellen tisztességes a megtorlás. Igazságos a terroristák elpusztítása. És az is igazságos, ha a terrorista állam fizet a tetteiért” – közölte. Az ukrán elnök elmondta, hogy tárgyalt erről a kérdésről Josep Borrell-lel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, aki szerdán Kijevbe látogatott.

„Valóban egységes és határozott döntésre van szükségünk” – mondta Zelenszkij. „Egy olyan döntésre, amely bizonyítja, hogy közösen tiszteljük a nemzetközi jogot, és teljes mértékben megvetjük a terrorista államot”.

Az EU-ban azt tervezik, hogy első lépésként az orosz központi bank befagyasztott vagyonából származó bevételeket, például a felhalmozott kamatokat Ukrajnának adják át.

Becslések szerint ebből évente több milliárd dolláros összeg keletkezhetne.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ügyvéd
2024. február 09. 11:42
Végtelen étvágy.
B_kanya
2024. február 08. 22:35
survivor 2024. február 08. 13:02 B_kanya "Tudod ugye hogy a páleszek meg Putykó gazda PROYIJAI az usa-val szemben ? Elég logikus, de nem baj..." De közben meg a soro$$-féle szélsőbalos maffia proxyja is Izrael, mint nemzetállam ellen, mert Izraelben a helyi szadesz kb demográfiailag képtelen már választásokat nyerni, de még pozíciókban vannak a bíróságokon, a titkosszolgálatokon és még itt-ott a seregen is. Emlékszel Bibi ellen ilyen "elfogadott egy 3000 dolláros vázát ajándékba" jellegű kínosan piti vádakat tudtak csak felhozni még 3-4 éve ? De közben meg a Bibi féle Likud támogatta a lopóskorrupt Hamászt, hogy az amúgy korruptlopós Palesztin Hatóságot leváltsák és meg is lincseljék... Úgyhogy Izraelt bottal sem piszkáljuk.
fater0921
2024. február 08. 21:52
Ez terroristázik??????ez a trágyadomb. Ennél nagyobb terrorista a világon nincs!!!!!!!Hányadék féreg!!!!
zsolt196969
2024. február 08. 20:26
Kezd te te kis mocsok. Villák hajók stb Na kezd tea sort. Hazug zsidó és büdös is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!