„Székelyföld akkor is létezni fog, amikor a román miniszterelnököt már rég elfelejtették” – csattanós választ kapott Marcel Ciolacu

2024. február 27. 11:52

Kulcsár-Terza József, Magyar Polgári Erő (MPE) ügyvezető elnöke nem kertelt a román parlamentben.

2024. február 27. 11:52
null

Napirend előtti felszólalásban bírálta a román miniszterelnök Székelyföld létét tagadó, az autonómiát eleve kizáró nyilatkozatait kedden a bukaresti képviselőház plenáris ülésén Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő (MPE) ügyvezető elnöke, rámutatva: Székelyföld akkor is létezni fog, amikor Marcel Ciolacut mint politikust már rég elfelejtették.

Ezt is ajánljuk a témában

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltlistáján parlamenti mandátumot szerzett, az RMDSZ-frakcióban politizáló háromszéki parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint úgy fogalmazott: „Ciolacu rosszabb, mint Ceausescu”, botrányosnak és szégyenteljesnek nevezte, hogy egy miniszterelnök nem tud különbséget tenni a román és a román állampolgár között.

Ciolacu úr! Én nem vagyok román, mi romániai magyarok és székelyek nem vagyunk románok. Román állampolgárok vagyunk, mert így akarta a történelem” 

– szögezte le Kulcsár-Terza József. 

Rámutatott: Európa támogatja az autonómiát, és úgy értékelte: a román miniszterelnök „beszél ostobaságot”, amikor azt állítja, hogy az autonómia ostobaság. A MPE vezetője azt javasolta Marcel Ciolacunak: „nézzen szét Európában demokráciát tanulni”, és ha találkozik a Korzikának autonómiát ígérő Emmanuel Macron francia elnökkel, „vigyázzon, nehogy megmérgezze”.

 A háromszéki képviselő leszögezte: Székelyföld volt, van és lesz.

Mi a Székelyföldön és Erdélyben otthon vagyunk, és nem fogunk elmenni innen soha! A történelem kereke forog. Isten tesz majd igazságot! Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek!” 

– zárta politikai nyilatkozatát a román képviselőházban Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő.

Kapcsolódó vélemény

Jean St'Ay

Főtér

Idézőjel

Na és Ciolacu mester szerint mi a normális viselkedés?

Nyitókép: Marcel Ciolacu román kormányfő; forrás: a miniszterelnök X-oldala

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. február 29. 04:31
Picit tartsstok ki és meglesz az autonomia!!!MEG KELL LENNIE!!!!!!
Tommaso
2024. február 29. 00:13
Magyaro. nem onszantabol, hanem a jobboldali vezetese miatt lett kisebb. Idegen erdekekert OK rangattak bele hazankat a vilaghaborukba, amiket raadasul meg el is vesztettek.
Tommaso
2024. február 29. 00:09
Ez csattanos valasz?! A JOBBOLDAL BUNE, hogy Szekelyfold - [Erdellyel egyutt] folyamatosan csokkeno magyar lakossagarannyal mar orokre a romanoke.
pipa89
2024. február 27. 14:00
Ámen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!