Az orosz befolyásról vitázott az EP: Gyöngyösi orbánozott, Deutsch emlékeztette KGBélára

2024. február 06. 22:49

Magas labdát csapott le a fideszes EP-képviselő.

2024. február 06. 22:49

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, kedden az orosz befolyás gyanújáról vitázott az Európai Parlament. Az ülésen felszólalt Tatjana Ždanoka is, akit Oroszországnak való kémkedéssel gyanúsítanak. 

Ezt is ajánljuk a témában

A vitán a Jobbik EP-képviselője is felszólalt. Gyögyösi Márton Jobbik-elnök úgy vélte, Oroszország főként dezinformációkkal vív hibrid háborút Európával szemben. Ijesztőnek nevezte, hogy szerinte az Orbán-kormányhoz hasonló közvetítők orosz propagandát terjesztenek, akadályozzák a közös uniós döntéshozást és beavatkoznak különféle tagállami választásokba. Kijelentette, hogy Oroszország a közelmúltban számos szélsőbal- és szélsőjobboldali pártba fektetett be – írja a Telex.

A magas labdát Deutsch Tamás fideszes képviselő csapta le, aki emlékeztetett rá:

egykor a Jobbik EP-képviselője volt Kovács Béla, akit jogerősen elítéltek uniós intézmény elleni kémkedésért Oroszország javára.

A képviselő szerint az EU ebben és a 2022-es választási kampányban az ellenzékhez jutó külföldi kampánytámogatások ügyében is csak hallgatott, az EP pedig akadályozta a Kovács Bélával szemben indított magyar eljárást, több mint egy éven át nem tárgyalt a mentelmi jogáról, így „a képmutatás netovábbja” a külföldi befolyás elleni fellépésről beszélni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás


 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. február 07. 05:38 Szerkesztve
"...főként dezinformációkkal vív hibrid háborút Európával szemben." Hoppá! Ezt nem láttuk jönni - már Svájcban vannak az oroszok.
Gullwing
2024. február 07. 01:13
Gyöngyösi a Spinoza patkány...
B_kanya
2024. február 07. 00:02
lefty67 2024. február 06. 23:45 "Marci tátott szájjal futott bele a faszerdőbe! Nehéz kenyér ügynöknek lenni!" Vajon hány polóniummal issza a teát?
lefty67
2024. február 06. 23:45
Marci tátott szájjal futott bele a faszerdőbe! Nehéz kenyér ügynöknek lenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!