Soros önti a pénzt a texasi baloldalba, hátha nyerni tudnak a demokraták

2024. január 29. 09:53

Soros György mindent megtesz, hogy a republikánusok elveszítsék legnagyobb államukat. A mexikói bevándorlás, valamint a Kaliforniából Texasba áttelepülők miatt minden választáskor egyre közelebb kerülnek a demokraták az állam megnyeréséhez.

2024. január 29. 09:53
null

Soros György liberális milliárdos hatalmas összegeket önt Texasban, hogy így próbálja megnövelni a demokraták esélyeit a hagyományosan republikánus államban – számolt be a Fox News az állam kampányfinanszírozási nyilvántartásai alapján. 

A pénzember tavaly már hárommillió dollárt adott öt különböző baloldali csoportnak, 

hogy így erősítse a demokraták kampányát.

Ezt is ajánljuk a témában

Ókori taktikát vet be Soros György

Ahogyan Cylon szövetségest keresett Püthagorasz ellen a nem megvásárolható közösség miatt, úgy gyűjti össze a Soros-hálózat is a tömegeket elérő társakat.

Egy republikánus képviselő szerint Soros fél

Soros többek között egy olyan superpacet is támogat, amelyet titokzatosság övez. A Texas Majority PAC egy progresszív csoport, amelynek célja, hogy Texas kékké váljon. A csoport furcsasága, hogy nyilvánosan sose jelentették be a megalapítását. A demokraták bukott kormányzói kampányának tagjai közül többen átigazoltak ebbe a csoportba. Csak tavaly 2,25 millió dollárt gyűjtöttek. A Fox News megvizsgálta a kiadott texasi kampányfinanszírozási nyilvántartásokat, amelyből kiderült: a csoportot egyedül Soros pénzeli. 

Mayra Flores mexikói születésű republikánus kongresszusi képviselő szerint 

Soros fél attól, hogy egyre több spanyolajkú fog inkább a republikánusokra szavazni, ezért önt ennyi pénzt az államba.

A milliárdos ugyanis nemcsak a Texas Majority PAC-nek adott jelentős összegeket, hanem egyéb demokrata csoportoknak is. A nyilvántartások alapján a milliárdos 300 ezer dollárt adott például a CTX Votes nevű csoportnak, amelynek nincs semmilyen online nyoma. Decemberben pedig további 250 ezert a Texas Organizing Project-nek, amely korábban azzal okozott botrányt, hogy letette az óvadékot egy tömeggyilkosért. 

Miért pont Texas?

Adódik a kérdés, hogy miért pont Texas kellhet ennyire Soroséknak. A válasz vélhetően abban rejlik, hogy rég nem látott feszültség alakult ki az amerikai szövetségi kormány és Texas állam között. Az utóbbi napokban számos hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Greg Abbott Texas állam kormányzója kezébe vette az irányítást a déli határon, és ideiglenes határzárat épített a Mexikóval közös határon, hogy megállítsa az illegális bevándorlókat.

A Biden-kormányzat ezzel kapcsolatban a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ahol kimondták, hogy el kell bontani a határzárat. Ennek ellenére az állam vezetése kijelentette, hogy nem hajtják végre a döntést, és nem engedik, hogy a szövetségi hatóságok átvegyék a határszakasz (az Eagle Pass és az ott található Shelby Park) feletti ellenőrzést a nemzeti gárdától. A kormányzó szerint alkotmányos joguk megvédeni magukat az illegális migrációtól. 

Abbott mellett kiállt Donald Trump republikánus elnökjelölt, és további 25 republikánus kormányzó, közülük többen azt is felajánlották, hogy pénzügyi támogatást, valamint 

csapatokat küldenek a saját államuk nemzeti gárdájából, hogy segítsenek a határ őrzésében.

Erre válaszul több demokrata politikus az kezdte követelni Bidentől, hogy vegyék szövetségi irányítás alá a texasi nemzeti gárdát. Clay Higgins, Louisiana republikánus kormányzója egyenesen úgy fogalmazott, hogy „a szövetségi kormány polgárháborút folytat Texas ellen”. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. január 30. 19:53
Miért engedik? Ez a nagy szabadság! Ez való nekik a gecicsattogás!
Kamcsatka5
2024. január 29. 15:53
Eddig is szar volt a gyomrom, most aztán.....
tapir32
2024. január 29. 11:38
A liberális demokrácia önmagában nem érték, hanem kényszer állapot. A szavazók bizalma csökkent a pártokkal szemben. Ez a folyamat ott lépett fel, ahol a gazdasági szervezetek a politikai vezetést a markukban tartják, illetve összenőttek egymással. Oligarchák. Ez az új feudalizmus. pl. USA-ban Nem jelent megoldást a problémára az NGO-k előretörése. Az NGO az aktuális hatalomtól független vagy látszólag az, de nem független a hatalomért folytatott harctól. Az NGO-k még a kormányoknál is kiszolgáltatottabbak a nagytőke érdekeinek. Olyannyira, hogy a globalista nagytőke számos NGO-t alapított a politikai élet befolyásolására. Magyarországon politikai kérdésekben a legitim politikusoknak kell döntenie és nem gazdasági társulásoknak, pláne nem külföldi cégeknek és nem az általuk fizetett NGO-knak! NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs!
lemez
2024. január 29. 11:27
Nem soros hanem cia.Tudomásul kell venni hogy a sátán cia úgynók.Csak kitették a fényre,mert már olyan demens hogy neki mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!