Csintalan: Nem tennék nagy pénzt arra, hogy a Nyugat leállítja Ukrajna támogatását

2024. január 14. 13:44

Csintalan Sándor szerint azon múlik, hogy az orosz katonai-birodalmi terjeszkedésnek mekkora tere lesz a jövőben, hogy a kollektív Nyugat meg tudja-e állítani az oroszokat Ukrajnában.

2024. január 14. 13:44
null

Az ATV Csatt című adásának legújabb műsorában Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója, Lentulai Krisztián, a Mediaworks főmunkatársa, Magyar Dávid, rádiós műsorvezető és Csintalan Sándor beszélgettek a közéletet terhelő legfontosabb kérdésekről. 

A műsor elején szóba került, hogy az LMP Vitézy Dávidot támogathatja főpolgármester jelöltként. A műsorvezető kérdésére válaszolva Magyar Dávid elmondta, hogy Vitézy egyáltalán nem is tekinthető ellenzéki jelöltnek, minekután korábban kormányzati pozíciót is betöltött. Szerinte nem tudni, hogy valóban tárgyalt-e vele az LMP, vagy csak Tarlós machinál a háttérben. 

Mindenesetre nem független, és nem is ellenzéki” 

– fogalmazott.

Csintalan Sándor szerint, ha egy valóságos politikai térről lenne szó, akkor egyéb jelöltek mellett Vitézy Dávidot is jó vezetőnek gondolná, azonban szerinte a városvezetés nem egyszerűen közlekedésszervezésből áll. Szerinte a Fidesznek jól jön, hogy nem tud senki semmit, és azon kívül, hogy az ellenzéki pártok egymást gyepálják, politikai értelemben nem történik semmi. 

Kohán Mátyás szerint az történik, hogy az LMP, amely egy zöld párt úgy gondolja, hogy Karácsony Gergely 

nem teljesíti a közlekedés tekintetében sem a választási ígéreteit, és hiteltelen jelöltté vált azzal, hogy külföldi pénzeket fogadott el. 

A nemzetközi politikai vizeire evezve, Kohán Mátyás elmondta, hogy az olasz jobboldali politika háromosztatú ágában Orbán Viktornak mindig inkább Matteo Salvini volt a partnere, mint Meloni. Szerinte az, hogy most Meloni és Orbán Viktor személyesen kezdenek el tárgyalni, és együttműködni egymással, az egy kimondottan pozitív fordulat. 

Ukrajnára rátérve Kohán Mátyás szerint rendeződni látszik a helyzet, ugyanis Ukrajna elindult a kisebbségi jogok visszaadásának az útján, szerinte kifejezetten jó, de nem elégséges fejlemények történtek az ügyben. 

Meglátása szerint ennek lehet az a következménye, hogy a magyar-ukrán kapcsolatokat elsődlegesen mérgező probléma, a magyar kisebbségek ügye, az megengedje már azt, hogy 

a Nyugat segítségével Orbán Viktor kiegyezzen Ukrajnával. 

Csintalan Sándor szerint Putyin katonai-politikai-ideológiai stratégiájának legegyértelműbb kiszolgálója Orbán Viktor, és kíváncsi arra, hogy ebből a történetből hogyan fog tudni visszakozni a magyar miniszterelnök. Magyar Dávid szerint a magyar-ukrán viszonyt nem a magyar kisebbség helyzetének kérdése, hanem Vlagyimir Putyin mérgezi. Véleménye szerint attól, hogy ha Ukrajna megteszi azokat a kéréseket, amiket Orbán Viktor elvár, akkor ebből egy ördögi kör lesz, ugyanis a magyar miniszterelnök szerinte folyamatosan újabb kéréseket fog megfogalmazni, és zsarolni fogja az ukránokat. 

Egyszerűen imádja azokat a hatalmi pozíciókat, ahol ki tud zsarolni követeléseket, ezt az EU-ban, és a NATO-ban is eljátssza”

 – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lentulai Krisztián szerint azonban ez nem igaz, hogy élvezné ezt a pozíciót, erről maga a miniszterelnök is nyilatkozott már. Magyar Dávid úgy látja, hogy létkérdés Ukrajna támogatása, ugyanis szerinte, ha Oroszország a NATO és az EU szomszédságában megteheti azt, hogy egy ország felét „benyeli”, akkor utána a status quo felborulhat világszinten, és 

akkor a magyar gazdasági és politikai érdekek is sérülni fognak. 

Kohán Mátyis szerint nem Vlagyimir Putyin volt az, aki megalkotta az ukrajnai kisebbségek szabályozására vonatkozó törvényeket, szerinte korábban nem volt meg az akarat az ukrán vezetésben arra, hogy korrekt módon rendezzék a kisebbségek helyzetét. Az újságíró úgy látja, nem lehet hosszú távon egy olyan világot fenntartani, 

ahol a valós hatalmi helyzet és a nemzetközi szerződésekben lefektetett hatalmi helyzet nem ugyanott van. 

Csintalan Sándor szerint azon múlik, hogy az orosz katonai-birodalmi terjeszkedésnek mekkora tere lesz a jövőben, hogy a kollektív Nyugat meg tudja-e állítani az oroszokat Ukrajnában. Elmondta, hogy ő nem tenne nagy pénzt arra, hogyha a Nyugat leállítaná a támogatásokat, akkor Ukrajna azonnal leállna, és pacifikálná magát.

A videót az alábbiakban tekintheti meg: 

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. január 14. 19:31
Az ember gyomra felfordul ettől a kivénhedt, köpönyegforgató kommunistától. Ez is volt minden, csak akasztott ember nem.
zakar zoltán béla
2024. január 14. 18:33
Chini Bini Blues &Bibi....
B_kanya
2024. január 14. 17:41
arpi76B_kanya 2024. január 14. 16:34 "Mert szumma 9 milliós csivavák vagyunk," Mi tacskók vagyunk, balf444sz és a mellettünk lévű tacskókölyökkel együtt kb. az a két állam, amelyik nem baszogatja az oroszokat, csak amennyire muszáj. Mármint Ficó óta. Persze ha a fuckránok hamarabb omlanak össze, mint ahogy megjönnek a Leopárdok... :))))
Gonella
2024. január 14. 17:09
érthető, hisz a nyugat is olyan ostoba, mint csintalan! mit szív ez a rosszul sikerült buddha imitátor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!