Van egy komoly dolog, amivel meg kell küzdeniük az orosz katonáknak a fronton

2023. december 20. 17:54

Az ukrán katonai hírszerzés szerint az orosz hadsereg parancsnoksága figyelmen kívül hagyja a legénység egészségügyi panaszait.

2023. december 20. 17:54

Az ukrán katonai hírszerzés arról tett jelentést, hogy Kupjanszk térségében az egérlázként ismert fertőző betegség ütötte fel a fejét több orosz alakulatban. A vesekárosodást okozó fertőző betegséget rágcsálók terjesztik, főként egérürülék érintésével kerülhet emberi szervezetbe.

Tünetei közé tartozik az erős fejfájás, a 40 fokra emelkedő testhőmérséklet, a bőrkiütés és a bőrpír, a vérnyomás csökkenése,

a szem bevérzése, a hányinger és a napi többszöri hányás. Mivel a betegség a vesét érinti, a rágcsálólázzal fertőzöttek heves hátfájást és súlyos vizelési nehézségeket tapasztalnak – mutatott rá a hírszerzés.

A titkosszolgálati adatok szerint az orosz hadsereg parancsnoksága figyelmen kívül hagyja a legénység egészségügyi panaszait,

és a harci cselekményekben való részvétel elkerülésének újabb megnyilvánulásának tekinti azokat.

Artem Liszohor, a Luhanszk megyei kormányzói hivatal vezetője a Facebookon arról tájékoztatott, hogy az ukrán erők megállították az orosz csapatok támadásait Makijivka településnél. Hozzátette, hogy a Liszicsanszk melletti Privillja településen szinte egyáltalán nem maradtak ukrán civil lakosok. Az üres házakat az orosz hadsereg foglalja el. A településen utoljára 2022 tavaszán volt áramellátás.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, keddi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 1140-nel megnövekedve elérte a 348 300-at. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett 15 orosz harckocsit, 15 tüzérségi és egy légvédelmi rendszert, valamint kilenc drónt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. december 21. 09:35
És ezt pont az ukránok mondják...! Hahahaha...! Aham...! :D
Forgalmazó
2023. december 20. 21:29
az ukrán katonai hírszerzés szerint... aha... elmehettek ti a faszba.
Cirbi
2023. december 20. 20:32
Anton írta a cikket?
Zsolt75
2023. december 20. 19:40
Egy? Ilyen szarul állnak az ukik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!