Bajban Zelenszkij: egyre több ukránnak van elege a háborúból

2023. december 02. 18:57

Az ukrán elnök ezért sürgősen meg akarja reformálni a katonai mozgósítási rendszert.

2023. december 02. 18:57
ZELENSZKIJ, Volodimir

„Meg kell reformálni az ukrán katonai mozgósítási rendszert” – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, miután látogatást tett Harkivban harcoló csapatoknál.

A háború elején önkéntesek tízezrei jelentkeztek harcolni, ma már azonban egyre jobban fogy az emberi erőforrás, a fronton harcolók pedig kimerültek. Az ukrajnai háború kezdete, 2022 februárja óta több mint 150 000 ukrán katona halt meg vagy sebesült meg – emlékeztetett az Euronews.

„Ukrajnában mindenki tudja, hogy változtatásokra van szükség. Ez arról is szól, mikor szerelhetnek le a most szolgálók, hogy kik fognak csatlakozni a hadsereghez, és a körülményekről is” – jelentette ki Zelenszkij videóüzenetében pénteken. Ezzel kapcsolatban azonban a lap megjegyezte, hogy

már egyre többen elégedetlenkednek Ukrajnában a sorozási rendszer miatt.

Az elégedetlenség egyik legnyilvánvalóbb jeleként november közepén katonák rokonai tüntettek Kijevben – közülük többen azt állították, hogy tavaly február óta nem látták férjeiket és más szeretteiket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. december 04. 15:07
ez a barom allat nem nyugszik mig vagohidra nem hajtja az egesz nepet
envagyok-2
2023. december 04. 07:38
Ments a pasikat, az ukranokat. Mennyi fájdalom elég neked Zelenszkij?
optimiska-2
2023. december 03. 20:51
Miért is van háború? Mert az agyatlan Zelenszkijt beugratták! Elhitte, hogy a nyugat a végsőkig támogatja, korlátlan pénzzel és fegyverrel. Ezért feláldozta Ukrajnát. Egy ilyen hülyétől sürgősen meg kell szabadulni. Igen ám, de az ukiknak hagyományosan soha esik le a tantusz, ezért a közeljövőben végük lesz. Ezeknek annyi!
Nasi12
2023. december 03. 15:08
Mert, hogy azzal kampányolt befejezi a háborut. De aztán hogy nyert inkább felturbózta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!