Új „hibridfaj” jött létre Romániában a farkasok és a kóborkutyák kereszteződéséből

2023. november 09. 18:11

A keveredés egész Európában veszélyt jelent a farkaspopulációra.

2023. november 09. 18:11

A Maszol.ro cikke szerint a Déli-Kárpátokban végzett kutatások alapján genetikai tesztekkel tudják igazolni a farkasok és a kóborkutyák kereszteződéséből létrejött keverékfaj létezését. A Conservation Carpathia Alapítvány által készített tanulmány figyelmeztet, hogy a keveredés egész Európában veszélyt jelent a farkaspopulációra, emiatt 

továbbra is megfigyelés és kutatás alatt tartanák a jelenséget. 

Az alapítvány közleménye szerint európai szinten jelentősnek tekinthető a romániai farkaspopuláció, a Kárpátok viszont továbbra is a legkevésbé tanulmányozott helyi ökoszisztéma Európában.

Nyitókép: Wikipédia

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 10. 18:06
Több pénzt akar ez az Alapítvány...
Hajnóczi Kristóf
2023. november 10. 08:33
Nem tudom, hogy a farkas visszatelepítési programokat Európa-szerte koordináló wwf mit gondolt, hogyan előzik ezt meg. Megtiltják a farkasoknak a közeledést a kóbor kutyákhoz és fordítva?
rockercicc
2023. november 10. 00:34
Nincs ebben semmi újdonság, a farkas kereszteződik a kutyával. A cseh farkaskutya is farkas és kutya keveréke (konkrétan németjuhász és farkas). Csak nehogy az legyen a vége, hogy elkezdjék irtani őket!
nagymester-b-2
2023. november 09. 22:44
Az új faj érdekessége a szokatlanul szőrös talppárnája, ezen tulajdonság tudományos magyarázata még várat magára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!