Az ukránok szerint ezért kell kizárni Magyarországot az Európai Unióból

2023. november 09. 09:05

Volodimir Zelenszkij kulcsembere szerint Ukrajna az európai értékeket védi, miközben Magyarország aláássa azokat, ezért Ukrajnának helye van az Európai Unióban, Magyarországnak viszont nincs.

2023. november 09. 09:05
ZELENSZKIJ, Volodimir

Magyarország álláspontja elfogadhatatlan Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban, mert miközben az ukránok Európát védik, addig Orbán Viktor a saját érdekeit nézi. Az európai értékek aláásása miatt Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból – véli Volodimir Zelenszkij elnök egyik kulcsembere, Olekszandr Merezko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke a Newsweek beszámolója alapján.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajna nagyon magas árat fizet azért, hogy megvédi Európát.

Még mindig nem értem, az európai értékekért keményen küzdő Ukrajna miért nem a közösség tagja, miközben az európai értékeket szisztematikusan aláásó Magyarország igen” – közölte Merezko.

A magyar kormány többször is felhívta már a figyelmet arra, hogy addig nem tárgyal Ukrajna EU-csatlakozásáról, amíg a kárpátaljai magyarok jogait évek óta folyamatosan sérti meg és veszi el az ukrán állam.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lpazo
2023. november 11. 18:23
Ukrajna mellett jó lenne megkérdezni Mo. kizárásáról burundi elnökét is!
gyaloggos
2023. november 09. 18:35
S MI azzal a baj, hogy a MAGYAR MINISZTERELNÖK MAGYARORSZÁG érdekeit helyezi mindenek elé, fölé? Hm....?
salmonella
2023. november 09. 18:15
A szakállas majomnak igaza van: az ejrópai érték a lopás, csalás és hazudozás. Itt tényleg nincs keresnivalónk.
Aerion
2023. november 09. 18:12
Lajoss A csüngőhasú egy hitvány hazaáruló,egy ócska tolvaj ---------------------------- Gyilkos ne mutogasson újjal senkire, hogy gyilkos. Ezt jól jegyezd meg, moslékfajzat. Persze, ha nem teszed, az se nagy probléma, eljön a napja, hogy ügyes kezek belevagdossák a homlokodba. : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!