Tizennyolc évesen írtam egy kisebb vitát is kavaró cikket a holokauszt tagadásának büntethetősége ellen

2023. október 19. 10:09

Továbbra is azt gondolom, hogy ez nem rendőrségi kérdés és nem büntetőjogi kategória. A szólás szabad.

2023. október 19. 10:09
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
Facebook

„Tizennyolc évesen írtam egy kisebb vitát is kavaró cikket a holokauszt tagadásának büntethetősége ellen. Továbbra is azt gondolom, hogy ez nem rendőrségi kérdés és nem büntetőjogi kategória. A szólás szabad. Amit tenni lehet és kell ellene: rámutatni, hogy valaki így gondolja és ha kell, tényekkel azonosítani tévedését (esetleg gonoszságát).

A piac azért jó, mert ha szabad, akkor (és csak akkor) megmutatja egy termék valós értékét. A szólás szabadsága is azért jó, mert megmutatja egy ember éppen aktuális értékét. Ha ezt tiltjuk, akkor el tud bújni a gondolat előlünk. A gondolatot képviselő emberrel együtt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MARC VRIN / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2023. november 10. 12:53
Aki tagadja, azt büntetik, aki helyesli, azt nem. Fura...
Csomorkany
2023. október 26. 11:52
Ebben amúgy igaza van. Az a baj, hogy a tiltás egy csúszós lejtő. A sztálinizmus bűneinek a tiltása miért nem büntetendő? És az örmény népirtásé? És a gyarmatosítás bűneinek a tagadása? Egyszer valaki Holokausztrelativizálónak minősített, mert azt írtam, hogy a Délvidéken a szerbek összesen 100 000-nél több magyart és svábot gyilkoltak meg, és ez a magyar Holokauszt nagyságrendje.
FOB
2023. október 20. 12:32
Már 18 éves korodban náci voltál? Büszkék lehetnek rád a szüleid. Amúgy jól dokumentált tényeket épeszű ember nem kérdőjelez meg.
irmag2
2023. október 20. 09:58
A holokauszt tagadásának büntethetősége elleni megnyilvánulásod ismétlése elvárható? "A piac azért jó, mert ha szabad", mert akkor eladó az egész világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!