„A katolikus egyház áldja meg az azonos nemű párokat” – javasolta Ferenc pápa

2023. október 03. 13:18

Ugyanakkor az egyház továbbra is „objektíve bűnösnek” tartja az azonos neműek kapcsolatát.

2023. október 03. 13:18

A BBC arról ír, hogy Ferenc pápa felvetette, nyitott lenne arra, hogy a katolikus egyház megáldja az azonos nemű párokat. A katolikus egyház feje a bíborosok egy csoportjának adta ezt a választ, akik a kérdés tisztázását kérték tőle. A pápa úgy fogalmazott: minden áldáskérést

 „lelkipásztori szeretettel” kell kezelni.

„Nem lehetünk olyan bírák, akik csak tagadnak, elutasítanak és kizárnak” – hangsúlyozta az egyházfő.

Ferenc pápa azonban hozzátette, hogy az egyház továbbra is „objektíve bűnösnek” tartja az azonos neműek kapcsolatát, és nem ismeri el az azonos neműek házasságát.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap ismertette, hogy katolikus egyházi keretek között az áldás egy, általában a pap által elmondott ima, amelyben arra kéri Istent, hogy terjessze ki a kegyelmét az áldást fogadó emberre.

Majd arra emlékeztetett, hogy februárban az anglikán egyház vezető személyiségei 

megszavazták azokat a javaslatokat, amelyek lehetővé tennék az azonos nemű párok megáldását. 

A lépés azt jelentené, hogy az azonos nemű párok a törvényes házasságkötés után elmehetnének egy anglikán templomba, hogy ott imádkozzanak, hálát adjanak és Isten áldását kérjék.

A BBC a pápai kijelentés kapcsán kitért arra is, hogy a Vatikánban szerdán többhetes nemzetközi találkozó kezdődik, amelynek során az egyház jövőjét vitatják meg.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zarkakis
2023. október 06. 13:19
A Katolikus egyházban minden bűnöst meg lehet áldani, de a bűnét nem. Ha bemegyek a börtönbe, megáldhatom a gyilkost az ő fájdalmában, lelkiismeret furdalásában, sok mindenben. Van aki megtér. Ha odajön egy ember, hogy áldjam meg, nem kérdezem, hogy milyen az irányultsága. Lehet, hogy szenved az önmegtartóztatás, a testiség elhagyása miatt. Segíthet neki az egyházi áldás. De ha jön a haverral meg egy gyűrűvel, akkor se kettejüket, se a gyűrűjüket nem áldom meg. (Mindkettőt ki lehet trükközni persze: gyűrű a tesómnak lesz, a mellettem lévő meg gyerekkori barátom, és nagy érték ez nekünk. Ezeket a visszaéléseket majd az Úristen a maga bölcsességével rendezi. ). Ha jön a meleg a gyerekével a szülő-gyerek kapcsolatára miért ne? Szóval sok-sok eset van.
syphax-2
2023. október 06. 06:02
EZT AZ "AZONOS NEMŰEK ÜGYÉVEL KAPCSOLATOS DOLGOT"--SAJNOS--HIBÁSAN LÁTJA A SZENTATYA...MÁR HA VALÓBAN "ÚGY LÁTJA", AHOGYAN IRJÁK-MONDJÁK..BÁRKIK. (mert még ez sem teljesen biztos...)
augustus2-0
2023. október 04. 23:38
A fröcsögő kommenteken látszik az a szellemi tunyaság, hogy leragad a 8manipulatív módon megalkotott) címnél, és abból kiindulva háborog. Holott már itt magában a cikkben szerepel az, hogy mennyire árnyaltan kell nézni azt, amit Ferenc pápa mondott - azt semmiképpen, amit a cím sugall. Írni, olvasni és szövegérteni képes embereknek itt van pontosan: https://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-valasza-brandmuller-es-burke-biboros-ketelyeire - a második kérdésre adott válasz.
Sámson
2023. október 04. 22:45
Ha bűnösök a buzik (márpedig azok!), akkor minek megáldani őket ebben a bűnükben? Hm? A Buzi Egyház lógó tokás pápája jófejkedni akar, ő nem tudja felvenni a harcot a homoszexualitás terjedő bűnével szemben, a bíborosok 80%-a érintett ebben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!