Vera Jourová: Az EU megvédi az LMBTQ-személyeket a vallásoktól

2023. augusztus 15. 17:57

Az EU-s politikus kijelentette, elítélik, „ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-közösségekhez tartozókkal szemben”.

2023. augusztus 15. 17:57

Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja az Európai Parlament plenáris ülésén kijelentette: az EU elítéli, „ha egy vallás nevében lépnek fel az LMBTQ-közösségekhez tartozókkal szemben”.

A politikus közölte, a bizottsággal azon dolgoznak, hogy megvédjék a vallás és a meggyőződés szabadságának értékeit, illetve az összes vallás követőit az erőszakkal, a megkülönböztetéssel és a támadásokkal szemben. Ugyanakkor elítélik a vallás nevében elkövetett erőszakot, és az LMBTQ-személyek elleni támadásokat.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. szeptember 06. 14:46
Eredetileg az EU célja NEM az Imbtq-elmélet védelme és a vallások kipellengérezése volt . Az EU-jogvédőinek nem a degenerált és elfajzott kisebbséget kellene példának állitani és a cannabis legalizálásáért harcolni... Egyneműmek szerelme és transzok akadtak mindig a világ történetében, de nem kérkedtek vele nyilvánosan, mert ez PRIVÁT ügy és nem közügy.
alenka
2023. augusztus 20. 03:51
Nem vallás nevében: az emberiség nevében....nem akarunk torz világot....
BAJA
2023. augusztus 16. 17:14
ez a bő akkor se század ha a sorosék fizetik
pumuklik
2023. augusztus 16. 14:06
kanya 2023. augusztus 16. 12:29 Na es kozpenzen repult-e, mint a magyar tolvaj szokta? A qrva anyád is szokott repkedni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!