Micsoda kedves történet: egy krími kisfalu lakói írtak egy levelet az orosz hatóságoknak

2023. augusztus 29. 09:59

A lakók elkövettek egy komoly hibát: a petícióban még a katonák pontos címét is leírták.

2023. augusztus 29. 09:59
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Micsoda kedves történet: egy krími kisfalu, a Pervomajszkoje lakói írtak egy levelet az orosz hatóságoknak, majd nyitottak egy online petíciót is. Azt kérik, hogy az orosz hatóságok vonják ki a katonákat a faluból – mert bár a katonák és haditechnika üres házakba költözött be a falu szélén, de ezzel is veszélyeztetik az ottlakók biztonságát (hiszen a katonai célpontokba irányuló rakéták pontosságának szórása akár néhány száz méter is lehet).

A Pervomajszkoje lakói szerint a közelben van bolt, iskola, és lakóházak. Mint írják – »Ez a petíció azért jött létre, hogy megelőzzük a Krími Köztársaság lakosai és látogatói között az áldozatok számát.«

Mindez teljesen érthető, ám a lakók elkövettek egy komoly hibát: a petícióban még a katonák pontos címét is leírták. Így egyrészt saját maguk festettek egy nagy zsíros célkeresztet a falura, másrészt azt kockáztatják, hogy most katonai adatok kiadása és hazaárulás miatt el is ítélik őket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2023. augusztus 29. 20:19
Anti Anti ... ezt a petíciót te írtad a mocskos nagy magányodban, amikor már nem találtál semmi olyan szedett-vedett, ordas hazugságot a helyzetről, ami az egekbe magasztalhatná Zseléführered ...
zoli-1973
2023. augusztus 29. 13:57
Amikor nem lehet ukrán sikerekről írni, akkor kénytelen vagy ilyeneket leírni. Rácz Bandi is ezzel a problémával küzd.
google-2
2023. augusztus 29. 13:21
Zelenszkij is összezongorázott már egy pár villát magának szerte a nagyvilágban, azt hittem, azoknak a címeit küldték el a hatóságoknak.
galancza-2
2023. augusztus 29. 12:15
Én nagyon nagyra tartom OV-t, mindenképpen a Fideszre szavazok, de az felháborító hogy ezt a kretén , tehetségtelen, tudatlan,alulművelt , ócska karrierista bendi barmot alkalmazzák tanácsadóként kurva jó fizetéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!