Kaszparov szerint az USA épp elárulja Ukrajnát

2023. augusztus 19. 13:26

Bizonyítéka mondjuk nincs, de egyezkedésekről beszél az orosz sakklegenda.

2023. augusztus 19. 13:26

Garri Kaszparov szerint az amerikai kormányzat két csoportra szakadt, már ami Ukrajna támogatását és a háború folytatását illeti. Mindezeket az Euronews ismertette, kiemelve, hogy nincsenek bizonyítékok az állításokra, de azokat „a szerző személyére és erkölcsi tőkéjére alapozva” ismertetik.

Kaszparov értelmezése szerint az amerikai kormány látszólag erőteljesen kiáll Ukrajna mellett a felszínen, és a pénzügyi támogatásokat is átviszi a Kongresszuson, azonban valójában a háttérben olyan lépéseket tesznek, amelyek enyhítik a konfliktust. Számára az a kép rajzolódik ki, hogy bizonyos amerikai politikusok

 

beleegyeznek Putyin háborújába a szabad világ ellen, és megakadályozzák Ukrajnát saját területeiért való harcban, miközben titokban háttéralkukat próbálnak kötni a Kremllel. 

 

Ezen kívül korlátozzák Ukrajna fegyverellátását és azok felhasználását.

Kaszparov szerint az is jelzésértékű, hogy az elnök a CIA igazgatóját emelte be a kabinetbe, amivel gyakorlatilag átadta a külpolitikai területet a hírszerzésnek, miközben hátrébb tolja a külügyminiszter szerepét. Kaszparov szerint a CIA vezetője nem illeszkedik az olyan hivatalos narratívákba, hogy az Egyesült Államok amíg csak kell támogatja Ukrajnát, vagy hogy nem tárgyalnak Oroszországgal Ukrajna nélkül. Ezt támasztja alá a CIA vezetőjének titokzatos moszkvai találkozója Putyinnal a háború előestéjén.

Kaszparov elemzése szerint a növekvő feszültség miatt Biden tanácsadói először Ukrajna mögött próbáltak tárgyalni Oroszországgal, és miután nem sikerült megegyezniük Putyinnal, nem zárták ki annak lehetőségét, hogy átadják Ukrajnát a Kremlnek. Kaszparov szerint ez az Obama-korszak szemlélete alapján történik, ami gyakran azt eredményezi, hogy az Egyesült Államok elárulja vagy magára hagyja fontos szövetségeseit (nem csak Ukrajnát), hogy megnyugtassa ellenségeit.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. augusztus 19. 16:27
sakk-matt
robertdenyiro
2023. augusztus 19. 16:21
Arra gondolhatott, hogy megint nagy tételben vásárolt uránt a putylertől? Vagy hogy közel-keletinek álcázott kőolajat vásárol folyamatosan és azt átcímkézve amerikainak hazdva adja el saját állampolgárainak? Idióta libnácik meg beveszik mindezt a szart? Megérdemlik a retkek. Balfasz, ballibnáci söpredék.
Gullwing
2023. augusztus 19. 15:26
Megöregedett és meghüjült(j) ez is .
szarvas-2
2023. augusztus 19. 15:10
Kiábrándult uki szöveget "tol"-esetleg valakik érdekében manipulálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!