Dokumentumfilmet készített Soros Györgyről Bob Dylan fia

2023. augusztus 14. 09:41

A rendező Soros gyermekkorától kezdve a nácik által megszállt Magyarországon követi nyomon zűrzavaros életét.

2023. augusztus 14. 09:41

„Soros György, magyar milliárdos a világ leggazdagabb emberei között van, gátlástalan és briliáns üzletember, korunk egyik legbefolyásosabb és legvitatottabb szereplője; A Soros Alap, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke és a Quantum Group alapítója és tanácsadója, a magyar milliárdos az összeesküvés eszméjének megszemélyesítője lett: a teóriák szerint az ellenőrizetlen bevándorlás híve” – olvasható az olasz Corriere della Sera online cikkében. 

Nyilvánvaló, hogy zsidó családhoz és kultúrához tartozik, „így lehetővé teszi az összeesküvők számára, hogy azonnal felidézzék a judeo-szabadkőműves
összeesküvés örökzöld toposzát” – fogalmazott a szerző ,Aldo Grasso. A Sorosról szóló film a saját története, amelyet a milliárdos a rendezőnek, Jesse Dylannek, Bob Dylan fiának mesélt el. 

A rendező Soros gyermekkorától kezdve a nácik által megszállt Magyarországon követi nyomon zűrzavaros életét.

Az olasz lap cikke kitér arra is, hogy a dokumentumfilm olyan archív felvételeket gyűjt össze, amelyek nyolcvan évnyi életről és világpolitikáról mesélnek, a holokauszttól a vasfüggöny leomlásán át a háborúig. 

„Soros legkomolyabb ellensége Orbán Viktor”

Grasso arról is írt, hogy az összeesküvés-elmélet a világ minden tájáról érkezett híveinek a közös ellenség, Soros elleni szövetsége egy sor olyan tényezőnek köszönhető, amelyek egyedivé teszik karakterét: „Soros elkötelezte magát amellett, hogy finanszírozza azt, ami a világ minden részén elriasztja az autokráciákat és a populistákat. 

Az egyik legkomolyabb ellensége, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Soros György ösztöndíjával tanult”

 – ismertette.

A dokumentumfilm felépítése klasszikus: a Sorossal készült interjú vezérmotívumként szolgál, hogy mindenekelőtt a finanszírozó hatalmas emberbaráti tevékenységét árulja el, és bebizonyítsa, hogy Soros kezdeményezéseiben kevés a titokzatosság. „Lehet, hogy nagy spekuláns is, de Karl Popper filozófus leckéjét követve mindig is harcolt bármilyen színű totalitárius késztetés ellen” – olvasható a Corriere della Serában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. augusztus 15. 21:04
Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Palatin
2023. augusztus 15. 21:03
Soros, - a híresztelésekkel ellentétben -, egyáltalán nem "holokauszt-túlélö", ez a veszély nem fenyegette. A család átkeresztelkedett, semmi bántódásuk nem esett. Söt ö olyannyira nem volt veszélynek kitéve, hogy 1944-ben a német megszállás után 14 évesen, segített a náciknak a gazdag zsidók felkutatásában. Nézd és hallgasd végig a videót, ezt saját szavaival is elmondja. (2:30-tol igazán érdekes) https://www.youtube.com/watch?v=SGWizajL7tA
yes_we_can
2023. augusztus 15. 00:35
A sinagógában meg egymás mellett ülnek.
KBA98
2023. augusztus 14. 17:59
Még a halálnak sem kell ez szemét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!