Bekeményítettek az oroszok: egyszerre több ukrán megyét is támadnak

2023. augusztus 08. 16:48

Döbbenetes számokat közöltek az ukránok.

2023. augusztus 08. 16:48

Az elmúlt egy napban az Ukrajna déli-délkeleti részén fekvő Herszon és Zaporizzsja megyéket is heves orosz támadások érték, amelyeknek több helyi lakos is áldozatául esett – közölték kedden a régiók kormányzói.

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz ágyúzások következtében egy ember életét vesztette és 13-an megsebesültek a régióban.

Az elmúlt nap folyamán az oroszok 68 támadást hajtottak végre, 342 lövedéket lőttek ki tüzérségi fegyverekből, 

harckocsikról és drónokról. Az ellenség 18 lövedéket lőtt Herszon városára” – írta a Telegramon, hozzátéve, hogy több lakóépületet és egy közintézményt is találat ért.

Jurij Malasko, Zaporizzsja megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a régióban végrehajtott orosz támadások következtében. „Az oroszok fokozták a zaporizzsjai terület ágyúzását,

az elmúlt nap során 24 település ellen 105 támadást hajtottak végre”

– írta a kormányzó.

Pavlo Kirilenko Donyeck megyei kormányzó egy tévéműsorban elmondta, hogy 88-ra emelkedett a Donyeck megyei Pokrovszk elleni orosz támadás sérültjeinek száma, a halálos áldozatok száma továbbra is hét, öt polgári és egy mentést végző személy és egy katona. Az előzetes információk szerint már nincsenek emberek a romok alatt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. augusztus 08. 22:43
Na mi van, újfent kifogytak lőszerből? Gyalásóval lövik a hoholokat? :DDD
Zolotarjov
2023. augusztus 08. 21:52
Na ugye..
monuskaroly
2023. augusztus 08. 19:52
Hányszor kell még rájuk húzni a WC-t hogy észhez térjenek?
Martell 2
2023. augusztus 08. 19:39
Mekkora szenzációhajhász cím ez :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!