Kiakadt Zelenszkij, amiért egyes ukrán képviselők háború közepén strandolnak

2023. július 26. 14:03

Minden belső árulás, minden strandolás, minden személyes meggazdagodás Ukrajna érdekei helyett legalább dühöt vált ki – fogalmazott az ukrán elnök.

2023. július 26. 14:03
ZELENSZKIJ, Volodimir

Az ukrán elnök kedd esti beszédében akadt ki, amelyet Facebook-posztban is megosztott. Ebben egyes országgyűlési képviselők és tisztségviselők háború alatt tanúsított hozzáállását kritizálja. Bejegyzésében így fogalmaz: 

Ukránok milliói nap mint nap egy dologra összpontosítanak. Nem magukra, nem a saját vágyaikra, hanem az állam és az életük védelmére. De sajnos egyesek azt gondolják, hogy a háború valahol messze van tőlük. Mintha a Verhovna Rada kupolája, vagy néhány hivatal falai, vagy néhány hatalom listája megvédhetné őket a valóságtól. Senki sem bocsátja meg a parlamenti képviselőknek, bíráknak, »katonai komisszároknak« vagy más tisztségviselőknek, hogy az állammal szembeállítják magukat. 

Egyeseknek  szigetekről és üdülőkről, másoknak a katonai sorozóhivatalban való zsebtömésről, megint másoknak a bíróságokon való megvesztegetésről szól a háború. 

Minden köztisztviselő számára ez az állami elvek, a társadalom érdekeinek elárulását jelenti”.

Zelenszkij szerint háború közepén nem erre kellene összpontosítani, és hozzáteszi, hogy

minden belső árulás, minden »strandolás«, minden személyes meggazdagodás Ukrajna érdekei helyett legalább dühöt vált ki. Dühöt”. Ne feledjétek.

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Ukrán katonák vallottak: ütést kapott a hadsereg morálja - Mandiner

Fronton harcoló ukrán egyenruhások adtak interjút a Kyiv Postnak.

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. július 27. 10:59
This is Ukraine!!!!!
KBA98
2023. július 26. 20:21
..és kéregető körút, palota szerzés az mehet?
Jerry52
2023. július 26. 19:50
És mi van például az Ő SZEMÉLYES meggazgadodásával? Mert, hogy nem hideg vízért küldi a honjait a húsdarálóba, az bizony joggal feltételezhető.
kuzmics
2023. július 26. 19:03
Zuhanyozni szabad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!