Német evangélikus egyház: Isten queer, és határnyitásra hív minket! (VIDEÓ)

2023. június 13. 09:57

Quinton Ceasar tiszteletes úr szerint Jézus menedékkérő volt, emellett hangsúlyozta, black lives always matter.

2023. június 13. 09:57
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Jó hangulatban zajlott a német evangélikus egyház harmincnyolcadik egyháznapja Nürnbergben június 7-11. között. „Az egyháznap egyedi: színes hitbéli, kulturális és zenei fesztivál, kritikus viták platformja, és semmihez nem hasonlíthaót alkalom a közösség megélésére” – olvasható az esemény honlapján.

380 ezren léptek ki az evangélikus egyházból, annyian, mint soha korábban. 2021-hez képest százezer fővel sikerült növelni azok számát, akik egy év alatt faképnél hagyták a kereszténység e sajátosan német válfaját.

Hasonlóan kirobbanó siker volt az egyháznap záróistentisztelete, melyen az igét Quinton Ceasar Kelet-Frízföldön szolgáló „teológus-aktivista-lelkipásztor” hirdette. Ceasar tiszteletes hangsúlyozta: „Itt az idő elmondani, hogy mi vagyunk az utolsó generáció. Itt az idő kimondani: black lives always matter. Itt az idő kimondani: Isten queer”. A tizenéves kaliforniai alterlányok woke szólamainak megismétlése után a migrációs politikára tért át. „Itt az idő kimondani: we leave no one to die!

– utalt a Földközi-tengeren fekete-afrikaiak százait átkompoló NGO-hajókra.

„Safer spaces for all” – sütötte el a német lelkipásztor a német evangélikus egyház Németországban tartott egyháznapján a harmadik angol nyelvű woke szlogent. „Jézus, aki maga is menekült, menekülő, menedékkérő, azt mondja: ne csak a szíveiteket nyissátok meg! Nyissátok meg a határaitokat is!” Megjegyezte azt is, „Jézus pártos”. (Ezzel igen közel került a magyarországi ezoterikus szélsőjobb véleményéhez, akik szerint Jézus pártus.)

Felszólította hallgatóságát arra is, hogy mivel „mindannyiunknak vannak privilégiumaink”, ezért „fel tudunk lépni a több igazságosság érdekében”. Azt is világossá tette: „Itt az idő, hogy odaragasszuk magunkat Jézus megszabadító szeretetéhez.

Zárásul leszögezte: „A szeretet még soha nem volt tömegmozgalom, de én optimista vagyok. Ámen.”

A szentbeszéd után a népéneket éneklő vegyeskar karmestere rézfúvós hangszeréből buborékot fújt, majd hajlongva üveggömböt egyensúlyozott kezében, végül nagy buborékfújó pálcák segítségével töltötte be szappanbuborékkal az összegyűlt evangélikusok szívét és lelkét. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indikém
2023. június 14. 17:42
A zsidók ügyesen szetrombolták Európa szellemi és erkölcsi talapzaton,semmi perc alatt.
Halas
2023. június 14. 10:26
Nagyon gyenge az előadás. Ez gyenge napi politika.
kafabatka
2023. június 14. 03:01
A németek "örömhíre".
konfucius
2023. június 13. 19:30
Ez egyszerűen szégyen. Elment az eszük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!