Helikopterbaleset: Horvátországba tart a magyar vezérkari főnök

2023. június 21. 17:13

A Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített, amikor lezuhant.

2023. június 21. 17:13
null

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, lezuhant egy magyar helikopter Horvátországban. A honvédelmi miniszter a kormány és a tárca nevében részvétét fejezte ki a horvátországi helikopter-balesetben elhunytak hozzátartozóinak szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, hogy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium saját halottjának tekinti az elhunyt katonákat. Elmondta: a 86. Kiss József Helikopter Dandár Különleges Légi Műveleti Osztag egy Airbus H145-ös helikoptere szerdán Horvátország területén lezuhant, három magyar katonával.    

Közülük ketten kötelességteljesítés közben, a haza szolgálatában elhunytak, a harmadik katonát továbbra is keresik – emelte ki. Az esemény kivizsgálása folyamatban van, a helyszínen tartózkodik

a horvát légierő vizsgálóbizottsága, a horvát vezérkari főnök és a politikai vezetés.

A helyszínre tart továbbá Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke is egy különleges szakértői csoporttal.    

A baleset részleteiről, bekövetkezésének okáról a szakértői vizsgálat befejezése után fognak beszámolni – mondta a politikus. Arról is beszélt: a gyakorlat a Zára (Zadar) környékén található különleges légikiképző-központ szervezésében zajlott. Ez alkalommal magashegyi kiképzésben vettek részt a magyar katonák. Kérdésre válaszolva a honvédelmi miniszter

nem tudta megerősíteni azt a sajtóértesülést, hogy a magyar helikopter egy kifeszített drótkötélbe repült bele,

és ez okozta a tragédiát. Ugyancsak újságírói kérdésre reagálva közölte, hogy a vizsgálat befejezéséig a honvédség nem röpteti a balesetben érintett géppel azonos típusú Airbus helikoptereit..

(MTI)

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:38
Húha..lehet,hogy még a miniszter is oda siet..és akkor mi van?
Igazszó
2023. június 22. 08:16
Ujabb mélypont a ner mocskábam. Az ukrán drón vidáman átrepülhetett a hazánk felett, a szerb huligánok szarrá verték a honvédeket, most meg 3 ember ment a kukába sokmilliardért. Szánalmas, mint a szankciókat tucatjával megszavazó köpcös geci gazdájuk.
zuriktodor
2023. június 21. 22:38
Az volt már, hogy Orbán?
Lion
2023. június 21. 22:23
Inkompetens hadminiszter, inkompetens hadvezetés. Lehet szépítgetni de egymás után jönnek a rossz hírek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!