Az ukrán miniszterhelyettes szerint egyre nehezebb a helyzet, megállás nélkül támadnak az oroszok

2023. február 15. 20:11

Hanna Maljar ugyanakkor hozzátette: „a harcosaink nem hagyják az ellenségnek azt, hogy elérjék a céljaikat, és nagyon súlyos veszteségeket okoznak nekik”.

2023. február 15. 20:11
null

Hanna Maljar, az ukrán védelmi minisztérium helyettese elismerte, hogy Kelet-Ukrajnában nehéz helyzetben van az ukrán hadsereg – olvasható a The Guardianon.

Az oroszok szerdán jelentették be, hogy két helyen is áttörtek a fronton a Luhanszki területen (azt nem közölték, hogy pontosan hol történt mindez). Állításuk szerint az ukrán hadsereget sikerült kiverniük a megerősített állásokból,

és visszavonulás kényszerítették őket. 

Hanna Maljar erre reagálva azt írta, hogy az orosz hadsereg állandóan támadásokat hajt végre az ukrán állások ellen.  Az ellenség offenzívája folytatódik keleten, a nap mint 24 órájában támadnak. A helyzet feszült. Igen, most nehéz helyzetben vagyunk. – írta Hanna Maljar a The Guardian szerint, majd nem sokkal később hozzátette azt is: „de a harcosaink nem hagyják az ellenségnek azt, hogy elérjék a céljaikat, és nagyon súlyos veszteségeket okoznak nekik”.

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. február 16. 09:02
Ez a diplomácia nyelvén kb. egy beismeréssel ér fel, hogy beszopták. Soha, de soha nem mondanak ilyet, csak ha már tényleg nagy a szar.
Akitlosz
2023. február 15. 23:38
Egy újabb informatív cikk. Csupa tény, csupa adat.
APESZ72
2023. február 15. 22:45
jo
Bitrex®
2023. február 15. 22:32
Akkor a tavaszi szántás-vetés munkaerőhiány miatt elmarad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!