Ukrán védelmi miniszterhelyettes: Az oroszok egyre intenzívebben támadnak

2023. február 27. 21:03

Hanna Maljar szerint a helyzet még mindig Bahmut városában a legrosszabb, amelyet már hónapok óta ostromolnak az oroszok.

2023. február 27. 21:03
null

Az orosz hadsereg egyre intenzívebb támadásokat indít a kelet-ukrajnai frontszakaszon – erről számolt be hétfő este Hanna Maljar, az ukrán védelmi miniszter helyettese.

Kifejtette, hogy a helyzet még mindig Bahmut városában a legrosszabb,

amelyet már hónapok óta ostromolnak az oroszok 

Az ellenség a kifárasztás és a teljes felőrlés taktikáját alkalmazza. Mindeközben ők maguk is jelentős veszteségeket szenvednek, naponta körülbelül 600-1000 embert veszítenek – írta Hanna Maljar, hozzátéve azt is, hogy az ukrán erők továbbra is igyekeznek kitartani, az orosz erők számbeli fölénye dacára is. 

 

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2023. június 21. 20:02
Nem arról volt szó, hogy ti támadtok?
DonCiccio
2023. február 28. 09:32
Hanna Maljar....... Jó ősi ,,ukrán" név
Tehetős Totó
2023. február 28. 06:46
Eric von Falkenhayn és Pétain marsall tapsikolnak a pokolban. Verdun redivivus!
rossztündér
2023. február 28. 00:37
Sztrelkov: "Ami a "furnérlemez marsall" vejét és lányát illeti - nem hibáztatom amiatt, hogy a családnak megvan a maga fekete báránya, ez bárkivel megeshet. Sojgu úrra egyáltalán nem a családja miatt haragszom, hanem azért, mert ezt a hedonista, ostoba és kapzsi kurafit tartom az egyik fő bűnösnek a haditechnikában és a háborúban való szembeszökő felkészületlenségünkben. Az Orosz Föderáció védelmi minisztériumának vezetése teljesen szakszerűtlen, személyzete silány. Úgy gondolom, hogy Sojgu bűnös abban, hogy a minisztériumot szuperbürokratikus struktúrává változtatta, amelyben az előrelépés csak személyes lojalitás és/vagy korrupció alapján lehetséges. A minisztérium alkalmatlan a katonai műveletek irányítására, és ezért Sojgunak katonai bíróság előtt kell felelnie. Nem lányáért és annak aljas idióta férjéért".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!