Két év bujkálás után letartóztattak egy holokauszttagadót

2022. november 16. 12:34

Vincent Reynouard-t először 1991-ben ítélték el holokauszttagadásért, mert a koncentrációs táborokban lévő gázkamrák létezését tagadó szórólapokat terjesztett.

2022. november 16. 12:34
null

A Nagy-Britanniában bujkáló francia holokauszttagadót, akit a francia bíróság tavaly elítélt, két év szökés után Edinburgh-ban tartóztatták le – adta hírül a Neokohn.

Az 52 éves Vincent Reynouard-t 2020. november 25-én négy hónap börtönbüntetésre ítélte egy párizsi bíróság, majd 2021 januárjában ismét hat hónapra, pénzbüntetés mellett. Legutóbbi büntetését egy sor antiszemita Facebook és a Twitter bejegyzésért szabták ki, valamint egy 2018-as YouTube-videóért, amelyért társa, a szintén francia holokauszttagadó Hervé Ryssen (más néven Hervé Lalin) még az év elején tizenhét hónap börtönbüntetést kapott.

Reynouard azonban még a büntetése letöltése előtt elmenekült az országból, és az Egyesült Királyságban telepedett le, ahol állítólag magántanárként dolgozott, gyerekeknek tanított matematikát, fizikát és kémiát. Az Egyesült Királyságban a magántanároknak nem kell átesniük háttérellenőrzésen.

Reynouard-t 2022. november 11-én tartóztatta le a skót rendőrség egy edinburghi szállodai szobában, ahol nyilvánvalóan hamis személyazonosság alatt élt. Még aznap bíró elé állították, és elutasították a Franciaországnak történő kiadatását. Egy újabb meghallgatásig fogva tartják, a francia hatóságok pedig igyekeznek biztosítani, hogy hazatérjen hazájába, ahol letöltheti büntetését.

Reynouardnak összesen közel két év, francia börtönben letöltendő szabadságvesztés vár,

a többi, folyamatban lévő eljárásokkal kapcsolatos esetleges büntetésen felül.

A francia csendőrség gyűlölet-bűncselekményekre és háborús bűncselekményekre szakosodott részlege – vezeti a nyomozást. Jean-Philippe Reiland tábornok az OCLCH-tól elmondta: „Vincent Reynouard-t a nemzetközi együttműködésnek és különösen a brit kollégáinknak köszönhetően sikerült letartóztatni. Az esetleges jogi nehézségek ellenére a Hivatal nem fogja futni hagyni a gyűlöletet terjesztő ideológusokat, bárhol is vannak”.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wanderer888
2022. november 16. 22:39
2010. évi 36. törvény a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi 4. törvény módosításáról 1. A Btk. a következő 269C. paragrafussal és az azt megelőző alcímmel egészül ki: A holokauszt nyilvános tagadása 269C. paragrafus Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. ennek fényében nem pontosan értem, miért ad teret a mandi a fenti netto náci nyilas hangulatkeltésnek, de tényleg nem esélytelen, hogy gyűlnek közben szépen a nevek/lakcímek egy bizonyos adatbázisban, hogy szükség esetén zsarolhatók legyenek vele a fenti faszjankók, mind egy szálig. szóval csak így tovább, faszkópék.
zozi11
2022. november 16. 20:51
Akkor most én is gyűlölködök: A holokauszt hazugság. Az egész a holokamuzás a gójok feletti uralkodásról és a pénzlehúzásról szól. Ha valóban egy megtörtént történelmi tényről lenne szó, akkor a zsidók nem üldöztetnék a sábeszgój kormányokkal az igazságot kutató és kimondó embereket. A cikkben említett eset is csak azt bizonyítja, hogy kamu az egész, amit erőszakkal kell az emberek fejébe verni. Érdekes módon a tatárjárás vagy a törökdúlás nincs törvényi védelem alatt, csak a holokamu egyedül. Miért? Mert HAZUGSÁG!!!
Aerion
2022. november 16. 19:09
Őt még gyorsan lecsukták, mielőtt még bocsánatot kérnének tőle. Rehabilitálnák és kártérítést fizetnének neki. A zsidó ugyanis mostanság egyre kevésbé szép, viszont egyre szebb a náci. Ma még csak az ukrán. De holnap, az egész világ! : D
Rugo
2022. november 16. 18:47
Letartoztatnak egy embert, mert mond valamit a zsidókról, miközben sztárolják egy zsidó bohócot, aki tevőlegesen(!) százezreket küld vágóhídra és minden nap aktívan dolgozik a 3. vh. kitörésén.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!