Oroszország bekeményít: a katonáik önkéntes megadását is árulásnak tekintik

2022. szeptember 21. 18:29

„Néha jobb a hősi halál, mint szenvedni, az árulás bélyegével együtt élni” – közölte az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke.

2022. szeptember 21. 18:29
null

Az önkéntes megadás árulásnak számít, még akkor is, ha a magára maradt, lőszerből kifogyott katona az életét menthetné ezzel, mondta az e1.ru portálnak adott interjújában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke, Andrej Kartapolov.

A védelmi bizottság elnöke szerint a katonák árulást követnek el, amikor leteszik a fegyvert, mert azzal átállnak az ellenség oldalára.

Kifejtette, hogy a katonai esküben és a katonák kötelességeiben le van írva, hogy semmi, még a halálos fenyegetés se kényszerítheti megadásra az Orosz Föderáció katonáját. Ennek kapcsán az interjúztató megkérdezte Kartapolovot, hogy akkor mért nem változtatják meg az eskü szövegét, mert a modern változatban senki sem esküdött meg arra, hogy az életét adja a hazájárért. Kartapolov ekkor tiltakozott, majd elmagyarázta, hogy a változtatásnak semmi értelme nem lenne, az embernek szeretnie kell a hazáját, majd azzal példálózott, hogy a „különleges katonai műveletben” akadt olyan orosz katona, aki felrobbantotta magát, ezzel ukrán katonákat is meggyilkolva.

A riporter ekkor közbevágott, hogy nem mindenki képes arra, hogy az életét adja a hazájáért. Kartapolov erre megjegyezte, hogy 

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. szeptember 22. 19:02
teljesen mindegy......hogy ki mit képzel erről a konfliktusról.....a medve nem játék..az usákok meg nem engednek!
foldizs
2022. szeptember 22. 10:11
Kartapolov mikor indul a frontra?
incze
2022. szeptember 22. 01:11
ma nagy fogolycsere volt (vagy 200), közte egy sor prominens/szimbolikus mariupoli azov katona (prokopenko, palamar, etc., orosz részről megkapták putyin-pajti medveschuk oligarchát, szintén szimbolikus figura). van egy nagy különbség az ukrán és az orosz kiszabadultak között. az előbbieket nagy, nyilvános ünneplés fogadja, az utóbbiakról kutya sem szól (még jól járnak, ha nem végzik büntetőtelepen, az orosz hazácska kissé érdes a gyemekeivel).
incze
2022. szeptember 22. 00:14
most épp 1312-n áll a számláló: ennyi embert tartóztattak le ma 38 orosz városban a háború ellenes tünteséken (51%-uk nő). - https://t.me/ru_FTP/30754
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!