Politico: III. Károly politikai tevékenysége nem kedvez az Egyesült Államoknak

2022. szeptember 09. 16:55

„Károly segíthet abban, hogy a figyelem fontos politikai kérdésekre irányuljon, de lehet, hogy ez az Egyesült Királyság népszerűségébe fog kerülni” – olvasható a cikkben.

2022. szeptember 09. 16:55
null

– írja a Politico.

De ez számít majd az Egyesült Államokban is, ahol II. Erzsébet királynő különleges »mályvacukor-diplomáciája« – lágy, édes és kifejezetten apolitikus – évtizedeken át elbűvölte az amerikaiakat.

„Miközben Nagy-Britannia és a Nemzetközösség 14 birodalma alkalmazkodik az új államfőhöz, Károly 2022-ben kezdi majd meg az uralkodói szerepkörének kialakítását – és ami fontos, azt is eldönti, hogy a trónról folytatja-e aktivista tevékenységét” – olvasható a cikkében.

A Politico szerint az, hogy miként kezeli aktivista ösztöneit, minden bizonnyal befolyásolni fogja népszerűségét az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. „A királynőre, mint amerikai küldöttre tekintettek a tevékenysége miatt” – írja a hírportál, amely megemlékezik arról is, hogy több amerikai elnökkel is találkozott II. Erzsébet és az amerikai lakosság is rajongott érte.

„Fiával ellentétben, tartózkodott az ellentmondásos megjegyzésektől” – írja a Politico. „III. Károly évtizedeket töltött politikai területen, és számos progresszív, gyakran az éghajlatvédelemmel kapcsolatos projektet valósított meg”. Emellett pedig több világrendezvényen is felszólalt, legtöbbször az éghajlat-változás elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet.

A hírportál szerint

„Károly segíthet abban, hogy a figyelem fontos politikai kérdésekre irányuljon, de lehet, hogy ez az Egyesült Királyság népszerűségébe fog kerülni” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Ben Stansall / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ariete 64
2022. szeptember 09. 22:04
Még egy fontos vonás az újdonsült királyról: Gyakran jár Erdélyben és igencsak érti régiónk kényes kérdéseit.. Akár a magyar román megbékélést is elősegítheti.. Szerintem sajnálhatjuk, hogy nem 10 évvel korábban került trónra.. Long live the King!
Szilágyi Miklós
2022. szeptember 09. 20:06
Ez igazán vicces volt. A klímapolitika kapcsán úgy beállítani a csávót, mintha vmi nagy ellenálló outsider lenne, miközben ez a háttérhatalmi progresszívek aktuális témája.
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 09. 19:17
Oszt ki nem szarja le az amerikaiakat?
fatman
2022. szeptember 09. 19:12
tényleg? hurrá!!! ha a politico aggódik, az csak jó lehet... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!