Közös képen Abe Sinzó és merénylője pár perccel a gyilkosság előtt (fotó)

2022. július 08. 13:24

Nem mindennapi fotó.

2022. július 08. 13:24
null

Valószínűleg világhírűvé válnak, és sokáig a köztudatban lesznek azok a fényképek, amelyek helyi idő szerint péntek délben készültek Japánban Abe Sinzóról és későbbi merénylőjéről – percekkel a lövés előtt.

Kép forrása: TOSHIHARU OTANI / JIJI PRESS / AFP

Japán és nemzetközi képügynökségnél közzétett fotón is látható az a férfi, akit Abe Sindzó volt japán miniszterelnök meggyilkolásával gyanúsítanak.

Azt, hogy ki az elkövető, a támadás utáni felvételekről állapíthatjuk meg, amikor a rendőrség leteper egy férfit. A feltételezett tettes neve Tecuma Jamagami, 41 éves, és abból a városból, Narából származik, ahol a kampányrendezvényt megtartották. Elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert elégedetlen volt a korábbi kormányfő politikájával. A merénylő vélhetően házi készítésű, összebarkácsolt fegyverrel lőtte meg a politikust, aki kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Nyitókép: STR / ASAHI SHIMBUN / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. július 08. 16:33
A legcukibb politikusfotó, amit valaha láttam: Abe Shinzo nyaralójában az indiai Modival. https://im.rediff.com/news/2018/oct/28modi-abe9.jpg?w=670&h=900 https://www.8pmnews.com/pm-modi-deeply-distressed-over-attack-on-dear-friend-shinzo-abe/
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 08. 16:08
Nincs kétségem afelől, hogy komoly sorsa lesz ezek után a szarházinak. Nem gondolom, hogy felkoncolják, de sanyarú sors vár rá, jogosan! Gyilkolni, bűn! Gyurcsótányt is le lehetett volna lőni, miután bevallotta, hogy semmit nem csinálnak, csak szemet lövettetnek, de a magyar bölcsebb és sokat tapasztalt, nem úgy ez a 80 as születésű bugris!
MayorAnna 03
2022. július 08. 15:09
" A merénylő vélhetően házi készítésű, összebarkácsolt fegyverrel lőtte meg a politikust, aki kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe." Ugye, hogy lehet lőfegyverrel gyilkolni liberális amerikai fegyvertartási törvények nélkül is?
olajfa1
2022. július 08. 14:56
"magányos elkövető" mint Gavrilo Princip... vagy mint Lee Harvey Oswald... mert "annyira ismerték" a meggyilkolandó személyt... és annyira utálták, és annyi kárt okozott nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!