Együtt küzd a holokauszttagadás ellen a Facebook és az UNESCO

2021. január 27. 19:14

A közösségi oldal októberben bejelentette, hogy minden platformjáról letiltja azokat, akik tagadják a nácik által a zsidókkal szemben elkövetett bűncselekményeket.

2021. január 27. 19:14
null

Az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) szerdától a Zsidó Világkongresszussal (WJC) és a Facebookkal együtt küzd a holokauszt tagadása ellen, miután a jelenség az elmúlt években egyre inkább elterjedt, különösen a közösségi oldalakon.

Az UNESCO közölte, hogy a Facebook  a holokauszttagadás téma után érdeklődőket a WJC által létrehozott, a holokausztról szóló honlap (www.aboutholocaust.org) felé irányítja. A közösségi oldal októberben bejelentette, hogy minden platformjáról letiltja azokat, akik tagadják a nácik által a zsidókkal szemben  elkövetett bűncselekményeket. Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója azzal igazolta a kezdeményezést, hogy „a holokauszt történetének  ismerete létfontosságú a tagadás és összeesküvésről szóló elméletek elleni harchoz”.   

A Facebook feddhetetlenségért felelős alelnök, Guy Rosen úgy vélekedett, hogy „az antiszemitizmussal és holokauszttagadással szembeni harc érdekében fontos, hogy az emberek tájékozódjanak a történtekről, amelyek a zsidó nép harmada elleni népirtáshoz vezettek”.   

Ron Lauder, a WJC igazgatója elégedettségének adott hangot az együttműködéssel kapcsolatban, amelynek célja, hogy „a Facebook 2,7 milliárd felhasználója pontos és teljes információkat kapjon a holokausztról”. A kezdeményezést a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ismertették egy  párizsi rendezvényen, amelyen Luigi Toscano fényképész művei láthatóak a holokauszt több mint 200 túlélőjének arcképével.Kanada 1,6 millió dolláros támogatással csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek pénzügyileg támogatják a holokausztról való oktatás előmozdítását a jövőbeni népirtások megelőzése céljából.

(MTI)

Nyitókép: You Tube

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. február 06. 14:54
Ebből is látszik, hogy kinek van igaza.
duzur
2021. január 28. 17:43
Bíztatom a holokauszt-tagadókat, hogy sokkal könnyebb dolguk lesz, ha már nem olyan közvetlenek az emlékei azoknak az "üdüléseknek". Amíg a túlélö unokanövérem mellöl sorolta Mengele oda az anyját és hugát, ahonnan többé nem kerültek elö, nekem is nehéz elviselnem az ott történt rémségek tagadását. Még akkor is, ha nem mindenki és nem mindenkor élte át ott ugyanazt. És tévedés a gázkamrát emlegetni mint a borzalmak netovábbját, hisz ott elég gyorsan lett vége az embereknek. Voltak rokonaim akiknek sokkal hosszabb kínok árán sikerült csak az "üdülésüket" befejezni... Nekem mindenesetre még nem jutott eszembe bármilyen rendszer áldozatainak az elbeszéléseiben kételkedni, mert sajnos tudom, hogy mindmáig történnek borzalmak és ezek tagadása, nem old meg semmit.
makám
2021. január 28. 14:30
"Együtt küzd a holokauszttagadás ellen a Facebook és az UNESCO" ez a legnagyobb probléma?? eddig 100 évente volt egy, ha marad a minta akkor a következő már igencsak közel van...
duzur
2021. január 28. 09:25
Akik nem képesek józanul a múlttal szembenézni, azok a jövöt se tudják józanul kezelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!