Akár öt évet is kaphat a meleglobbit kritizáló német lelkész

2020. szeptember 22. 17:52

Használta a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezéseket.

2020. szeptember 22. 17:52
null

Közösség elleni uszítás vádja miatt kell bíróság elé állnia Olaf Latzel brémai evangélikus lelkésznek novemberben – írja a szoljbeapapnak.blog.hu.

A lelkipásztor nyilvánosságra hozta egy 2019-es házassági szemináriumának hanganyagát, amelyben használta a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezéseket. Úgy fogalmazott, hogy „az egész gendermocsok” pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen, illetve óvakodni kell a „homolobbitól”. Emellett bűnözőnek nevezte egy melegfelvonulás résztvevőit, valamint elmondta, hogy az elbizonytalanított emberek elpusztítják a civilizációt és a kultúrát.

Később bocsánatot kért a „bűnözők” kifejezés használatáért, és kifejtette, hogy nem általánosságban a homoszexuálisokról beszélt, hanem a „militáns agresszorokról, akik a közösségünket az utóbbi években újra és újra megtámadják és istenkáromlóan rágalmazzák”.

Ezzel arra utalt, hogy a St-Martini templomot, ahol lelkészként dolgozik, keresztényellenes támadások érik: feliratokkal gyalázzák, valamint megzavarják az istentiszteleteket, őt pedig gyilkossággal is megfenyegették kijelentései miatt.

A brémai evangélikus egyház korábban egyértelműen és határozottan elítélte a Latzel kijelentéseket. Most azonban nem kommentálták a hatósági eljárását, az egyházi fegyelmi eljárást pedig felfüggesztették.

A német Büntető Törvénykönyv értelmében három hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a közbéke megzavarására alkalmas módon mások emberi méltóságát azáltal sérti, hogy egy adott csoporthoz tartozásuk miatt őket szidalmazza, rossz szándékkal megvetendőnek állítja be vagy megrágalmazza – írják a blogon.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. szeptember 23. 16:04
Bocsi, Mein Kampf-ot...akartam írni.
BőröndÖdön
2020. szeptember 23. 15:46
Vegyük át,nálunk kitüntetik,ha gyűlölködik...
Thorin
2020. szeptember 23. 10:35
És így lettek a zsidókból buzik. Érdekelne, hogy a védett csoport esetében történt változás, vagy eddig is és ezután is ugyanaz a degenerált banda volt, csak most más cimke mögé menekülnek?
formaegy
2020. szeptember 23. 08:19
Üldözzük a keresztényeket, papokat éppen úgy, mint az átkosban! Gyalázat amit a nyugat művel! Természetesen a keresztényeknek, papoknak nem lehetnek jogaik, őket minden aljas jelzővel lehet illetni, a merkelcsorda halomra gyilkolhatja őket stb.stb. Véleményszabadság, szólásszabadság stb. szépen működik a gyilkos nyugaton csak akkor ha az megegyezik a gyilkos ballibesek akaratával.... Gyalázat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!