Magyar állampolgár lett Wass Albert fia

2013. április 18. 07:48

Wass Miklós, az erdélyi író fia szerdán Las Vegasban, Kálmán László Los Angeles-i magyar főkonzul előtt tette le a magyar állampolgársági esküt.

2013. április 18. 07:48

Az ünnepélyes eskütételen Kövér László házelnök üdvözletét Potápi Árpád János, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke tolmácsolta. Beszédében kiemelte az esemény szimbolikus jelentőségét, amellyel nemcsak a Wass Albert emléke, hanem az évtizedeken át méltánytalanul hazaárulónak tekintett nyugati magyarság előtt is tisztelegnek. „Magyarország a diaszpóra magyarságára felnéz, fontos szövetségesének tekinti” – mondta a parlamenti bizottsági elnök.

Az ünnepségen a helyi magyarság képviselői mellett részt vett Szabó Sándor, az Amerikai Magyar Református Egyház püspöke is. Az eskütételen, amely egyben kihelyezett konzuli nap is volt, Wass Miklós magyar útlevelet igényelt.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. április 18. 10:06
Nagy dicsőség a Magyar népnek, jelesül hogy ilyen nagye ember fiát honfitársaink között üdvözölhetünk! Az állampolgársággal együtt díszpolgárságot is adományozzanak neki, bár Balog lehet visszasírná, felsőbb parancsra. De tőle többet nem sokan tettek a Magyarságért. Minden Magyar büszke rá! Szebb Jövőt!
trabantkombi
2013. április 18. 09:41
Na, még egy szavazat a baltásnak! Egyenként majd csak összejön! 2014!!!!
Selamat
2013. április 18. 09:37
Örülök, Isten hozta hazájában :)
nyugalmazott tanár
2013. április 18. 09:14
Szeretettel és örömmel köszöntjük: újra ITTHON!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!