Vasárnap este ismét kigyulladt a krasznahorkai vár

2012. március 12. 08:18

Az erős szél miatt ismét lángra kapott a vár tetőszerkezete.

2012. március 12. 08:18

Újra kigyulladt a krasznahorkai vár vasárnap este 7 óra körül. A rozsnyói tűzoltóság az MTI-nek megerősítette, hogy a várban még a szombati tűzvész során elszenesedett faszerkezet egyes részei kaptak újra lángra az erős szélben. A tüzet sikerült ellenőrzés alá vonni, így nem veszélyeztet újabb részeket. A helyszínen 5 tűzoltókocsi és 15 tűzoltó fékezte meg a tüzet, munkájukat helyi önkéntesek segítették.

A krasznahorkai várban a szombaton több mint hat órán keresztül pusztító tűzvész okozásával két gyereket gyanúsít a rendőrség. A feltételezés szerint a 11 és 12 éves fiúk cigarettázás közben felgyújtották a domboldalon a füvet, ami miatt lángra kapott a vár tetőszerkezete. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást ellenük. Mivel a két fiú kiskorú, nincs büntetőjogi felelősségük. A gyors mentési munkálatoknak és a nagyszámú önkéntes részvételének köszönhetően a teljes tetőszerkezet leégése ellenére a múzeumként funkcionáló vár kiállítási tárgyainak 90 százalékát sikerült megmenteni.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2012. március 12. 09:59
Na, a cigánygyújtogatós mendemondák után erre akkor kitalálhatják a szélsőjobbosok, hogy ezt meg a zsidók csinálták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!