Az ukránok tagadják, hogy teljesen elesett volna Bahmut

2023. május 20. 16:26

A védelmi miniszterhelyettes szerint az ukrán csapatok fenntartják a védelmet a város délnyugati részén.

2023. május 20. 16:26
null

Szombat délután a 224 nap óta ostromlott Bahmut elfoglalásáról számolt be Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője. A május 20-i dátum azért is érdekes, mert egy nap híján egy éve ezen a napon esett el Mariupol, a másik földdé egyenlővé tette kelet-ukrajnai város is.

Bahmut fontossága abban áll, hogy a kelet-ukrajnai ukrán védvonal három része közül a középső lánc egyik kulcsvárosa. Ennek megfelelően az ukránok mindent megtettek a védelméért, és most sem ismerték el, hogy feladni kényszerültek volna.

Ellenkezőleg: Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderő szóvivője a Sky Newsnak azt mondta, hogy a hír nem igaz, és a városban továbbra is harcok folynak.

Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes is leszögezte: az ukrán csapatok fenntartják a védelmet a város délnyugati részén. 

Súlyos harcok folynak Bahmutban. A helyzet kritikus” – tette hozzá a politikus. 

Egy Wagner-zsoldos a RIA Novosztyinak meg mindeközben azt mondta, hogy a rohamegységek elérték a Kijev által ellenőrzött Ivanovszkoje falu felé vezető utat, amely mostanra a városért folytatott harc „célvonalává”  vált.

Nyitókép: AFPTV / AFP

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hentesli
2023. május 21. 08:33
mi tartott eddig?
Igazszó
2023. május 21. 05:13
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
zuriktodor
2023. május 20. 21:02
Ahogy a ruszkikat ismerem, belazulnak, leisszák magukat, aztán majd jól rábasznak.
Alaric
2023. május 20. 20:16
Ezt most benéztem - és nem kicsit. Van ilyen :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!