Japán kuriózum: babasíró versenyt rendeztek a szigetországban

2023. április 22. 17:47

A japán szülők szívesen hallgatják gyermekük egészséges sírását.

2023. április 22. 17:47
null

A koronavírus óta idén először rendezték meg újra a hagyományos japán versenyt, amelynek célja a kisbabák megríkatása – számolt be a Guardian.

Az eseményt az ország több régiójában is megrendezik, és bár az alapkoncepció mindenhol hasonló, a szabályok különbözőek. A kisbabák szemtől szembe, kettesével küzdenek meg egymással. Mindkét kisgyereket az egyik szülője, vagy egy szumós tartja fel, miközben démonmaszkos emberek ijesztgetik őket. A győztes meghatározását illetően több féle szabály létezik: van, ahol az a kisbaba nyer, aki előbb elsírja magát, míg máshól azé a dicsőség, aki tovább vissza tudja tartani a könnyeit.  A szombaton Tokióban megrendezett versenyen 64-en vettek részt, és az nyert, aki először sírt. 

Az összecsapásokat hagyományosan templomokban, imahelyeken rendezik meg, és a japánok úgy tartják, jó hatással lehetnek a gyerekek egészségére.

„Meg tudjuk állapítani egy baba sírásából, hogy egészséges-e" – nyilatkozta egy japán nő, és hozzátette, szereti hallani gyermeke egészséges sírását.

Nyitókép: Toru YAMANAKA / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. április 22. 22:33
Egy aranyos hagyomány semmi több. Egy egység sugarú kisbaba előbb-utóbb sír valamiért, utána megvigasztalják. Kár ebből is demokráciaexportot csinálni.
reepcze
2023. április 22. 19:56
Nem az első agyament hülyeség a japcsiktól. És a legszebb, hogy ezek nem koppintanak mindenféle woke baromságot, kitalálnak maguknak sajátot. De legalább kreatívak, mondhatnánk engedékenyen...
figyelő4322
2023. április 22. 19:39
Babasíró verseny?! Hogy mik vannak! Ezek a hájas 'papák' is a régifajta, kemény naphoni szamurájokra hajaznak, ugye...?
altona
2023. április 22. 19:20
Sárga korcsok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!