Megtámadták a japán kormányfőt egy rendezvényen (videó)

2023. április 15. 08:10

Szerencsére a támadás sérülés nélkül zárult, nem úgy, mint tavaly nyáron, amikor meggyilkolták Abe Sinzó egykori kormányfőt.

2023. április 15. 08:10
null

Füstbombának tűnő tárgyat dobtak Fumio Kisida japán miniszterelnökre egy nyilvános rendezvényen – számolt be a BBC. A legfrissebb hírek szerint azonban nem történt sérülés, a kormányfőt evakuálták. A helyi média értesülései szerint egy embert őrizetbe vettek Wakayamában, a rendezvény helyszínén.

Az esetről készült felvételek szerint a robbanás után a tömeg pánikszerűen menekülni kezdett. 

Kisida, aki röviddel az eset után már úton is volt, hogy folytassa kampányát, bocsánatot kért, amiért sokaknak „aggodalmat és gondot” okozott.

A 67 éves volt kormányfő a helyi képviselőjelölt mellett mondott kortesbeszédet, amikor egy férfi odalépett a pulpitushoz, előhúzott a háta mögül egy fegyvert, és kétszer rálőtt. Sinzó később kórházban belehalt sérüléseibe.

***

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaldvi
2023. április 16. 11:24
a twitter rákos, ne használjátok, a youtube jobb
Senki Alfonz
2023. április 15. 11:54
Arrafelé - nagyon helyesen - egyszerhasználatos fogyóeszköz a miniszterelnök. Errefelé is be kellene vezetni!!
need-info
2023. április 15. 10:18
Kicsit túltolták a biztonságiak...
masikhozzaszolo
2023. április 15. 09:14
Füstbomba nincs. Füstgyertya, és csak ejteni lehet. Mindjárt kimondja a bíróság is, hogy lehet, sőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!