Borbás Marcsi, Bíró Lajos, Visegrád, Szent István, mérlegen a főszezon és a magyar turizmus jövője  – itt a Mandiner tematikus lapszáma!

2022. augusztus 18. 07:28

Milyen helyzetben van a magyar gasztronómia Borbás Marcsi szerint? Milyen szezont zárnak a Balatonnál a vendéglátósok? Jakab Zsófia, Jobbik-ügy, ukrán földügyek és Serena Williams az új Mandiner hetilapban!

2022. augusztus 18. 07:28
null

„Azt szoktam mondani, ha valakinél van egy kalapács, mindent szögnek néz. Én így vagyok a növényekkel és a kerttel, állandóan ezen jár az eszem” – mondja Borbás Marcsi. A Mandiner a Prima Primissima díjas műsorvezetőnél járt az Őrségben, ahol családi hagyományokról, a magyar gasztronómia helyzetéről és a megváltozott világunkról is beszélgettünk.

„A hiánytalanság megéléséhez, az itthonlét öröméhez ki kell zökkenni, útra kell kelni és haza kell érkezni. Meg kell tanulni élni azzal, ami helyben is megadatik, megcsodálni, ami karnyújtásnyira van előttünk” – írja vezércikkünkben, az Első karakterben Muray Gábor. 

Közélet 

Jakab Zsófiát, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesét a megváltozott utazási szokásokról, az ágazat előtt álló kihívásokról és a digitalizációban rejlő lehetőségekről kérdeztünk interjúnkban.

Balog Zoltán református püspök publicisztikájában arról ír, hogy miért van értelme az egyháznak is nemzetstratégiát készíteni. 

„Szükséges a nemzeti erők nemzetközi összefogása, valamint az a konzervatív ellenforradalom, melynek célja, hogy a józan ész erői 2024-ben Washingtonban és Brüsszelben is visszavegyék az intézményeket” – írja Knopf Alexandra, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója véleménycikkében.

Külhon & Külföld

Külhon rovatunkban Martonyi János korábbi magyar külügyminiszter Marosvásárhelyen, Hunyadi János szobrának avatásán tartott beszédét olvashatják.

Nagy a versenyfutás a világverő ukrajnai termőföldért – a valóság azonban bonyolultabb az egymondatos álhíreknél. Külföld rovatunkban körképünket olvashatják az ukrán agrárvilág bugyrairól.

„A trumpista vonal megnyilvánul a »megosztó« kérdésekben, és úgy tűnik, épp ezért sikeres” – írja Szilvay Gergely kollégánk a Republikánus Pártban zajló harcok kapcsán.

Makronóm

A covidjárvány utáni első szabad évben a közelgő gazdasági világválság réme sem ijesztette el az utazni vágyókat. Idén nyáron megtelt a Balaton, ahova a korábbinál jóval többen érkeztek külföldről is. Ám a felhők lassan gyülekeznek az ágazat felett – helyzetképünket Makronóm rovatunkban olvashatják.

Sport

Sport rovatunkban a visszavonulását bejelentő világklasszis, Serena Williams pályájáról és életéről olvashatnak.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés 

Mivel az angolszászok nincsenek rákényszerülve más nyelvek elsajátítására, kormányzati és civil szervezeteik tudása a helyi kultúráról örökké felületes marad – figyelmeztet Rosemary Salomone nyelvészprofesszor, akinek könyvét Böszörményi Nagy Gergely ajánlja. 

Történelem kisrovatunkban Gali Máté történész írt Szent István államalapítónkról, valamint a visegrádi vár történetéről is olvashatnak.

A magyar gasztronómia fenegyereke, rocksztárja, egyszemélyes intézmény, aki öt évtizede folyamatosan lendületben van, és bár már elmúlt hetvenéves, esze ágában sincs megállni. A sok egyéb újítása mellett a „tökéletes” rántott húst is feltaláló Bíró Lajos séffel Élet rovatunkban beszélgettünk férfias könnyekről, feleségekről és arról, hogy néha bizony muszáj kicselezni a Jóistent.

A rovatban Hegyi Zoltán írta a tárcát.

A lapot záró Utolsó figyelmeztetés rovatban Nagy Koppány Zsolt ír arról, miért nem szabad engedni magunknak, hogy belemerüljünk és végiggondoljuk az elkövetkező időszak fenyegető válságába. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adrás
2022. augusztus 18. 10:52
Vajon mennyi pénzel támogatja állam bácsi ezt a némbert ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!