A japán rendőrség elismerte, hogy hibázott Abe Sinzó meggyilkolása előtt

2022. július 09. 15:57

A narai rendőrfőnök megígérte, hogy maradéktalanul feltárják majd a problémákat.

2022. július 09. 15:57
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, pénteken merénylet áldozata lett egy választási nagygyűlésen Japán egykori miniszterelnöke, Abe Sinzó.

Tagadhatatlan hiányosságok voltak a Narában egy választási nagygyűlésen agyonlőtt Abe Sindó volt japán kormányfő biztonsága érdekében meghozott intézkedésekben – ismerte be szombaton a helyi rendőrség vezetője, aki vizsgálatot ígért az ügyben.

A választási gyűléseken néha igen enyhék a biztonsági intézkedések Japánban, ahol ritkák az erőszakos bűncselekmények

és a lőfegyverekre vonatkozó előírások igen szigorúak, de egyesek úgy vélik, hogy az ország nyugati felében fekvő Narában elégtelenek voltak az intézkedések, tekintettel Abe Sindó pályafutására.

Narai rendőrfőnök: Maradéktalanul feltárják a problémákat

„Úgy gondolom, tagadhatatlan, hogy gondok voltak az Abe volt miniszterelnökkel kapcsolatos intézkedésekkel” – jelentette ki újságírók előtt a narai rendőrség főnöke, Onizuka Tomoaki, aki megígérte, hogy „maradéktalanul feltárják a problémákat, és meghozzák a szükséges intézkedéseket”.

 „Nagyon fontos, hogy mélyreható vizsgálatot végezzünk annak felderítésére, mi történt” – tette hozzá a rendőrfőnök.  

„Amióta 1995-ben rendőrtiszt lettem,

– mondta Onizuka érzelemtől remegő hangon Abe Sinzó halála kapcsán.

(MTI)

Nyitóképen egy megemlékezés Abe Sinzó, Japán egykori miniszterelnökéről. Fotó: SAM PANTHAKY / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. július 09. 18:28
Az Index a Guardianre hivatkozva azt írja, hogy a merénylőnek "nem Abe politikai nézeteivel volt problémája, hanem egy bizonyos szervezetre haragudott, és azt gondolta, a volt kormányfő tagja ennek a szervezetnek. A gyanúsított azt mondta a rendőrségnek, hogy eredetileg egy olyan vallási csoport vezetőjét akarta megtámadni, amelynek az édesanyja pénzt adományozott, ami miatt csődbe ment A rendőség hozzátette: egyelőre nem tudják, létezik-e az a bizonyos szervezet."
Mocca08
2022. július 09. 18:27
Odahaza (Japánban) ezt (feltárjuk a problémákat) úgy hívják: Harakiri.
mokány
2022. július 09. 16:51
Kaze = szél Kami = szellem kami kaze = szél szelleme
III. Öreg Banya
2022. július 09. 16:30
Ha ez nálunk történt volna, elmismásolnák az egészet, a felelőséget rákennék a legutolsó kisrendőrre, a sajtó mosdatná a rendőrfőnököket, akik természetesen minden felelősséget másra hárítanának, menne a hazudozás, mentegetőzés, magyarázkodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!