Egy pletyka miatt követték el a merényletet Abe Sinzó ellen

2022. július 09. 18:56

A elkövető úgy hitte, hogy a politikus kapcsolatban áll egy általa elutasított vallási csoporttal.

2022. július 09. 18:56
null

A japán rendőrség közlése szerint Nara városában letartóztatták azt a férfit, aki halálos sebet ejtett lövésével Abe Sinzó volt miniszterelnökön pénteken, egy választási nagygyűlésen. Abe később bele is halt sérüléseibe.

A 41 éves Tetsuya Yamagami azt mondta a nyomozóknak, hogy azért tervelte ki a gyilkosságot, mert elhitte azokat a pletykákat, amelyek szerint a volt vezető kapcsolatban állt egy bizonyos, a rendőrség által nem azonosított szervezettel – közölte Kazuhisa Yamamura, a Nara prefektúra rendőrség első nyomozati osztályának vezetője.

Egy pletyka miatt követte el a merényletet

A helyi média rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Yamagami azt mondta a rendőröknek, hogy szerinte

Abe kapcsolatban állt egy vallási csoporttal, amelyet azzal vádolt, hogy anyját anyagilag tönkretette és szétverte a családot

– írta a portál.

„Yamagami bevallotta, hogy neheztelt egy bizonyos szervezetre, és az volt a benyomása, hogy a volt miniszterelnöknek valamilyen kapcsolata van vele, ezért hajtotta végre a bűncselekményt” – mondta a narai rendőrség szóvivője egy sajtótájékoztatón.

A rendőrség szerint Yamagami egy házi készítésű, mintegy 40 centiméter hosszú fegyvert használt. A lakásán hasonló fegyvereket és a számítógépét is lefoglaltak a házkutatás során. A lövöldözés pontos körülményeit egy 90 fős munkacsoport vizsgálja majd – derült ki a cikkből.

A tragédia után is folytatódik a kampány

A kampány a felsőházi választások előtti utolsó napon is folytatódik, és várhatóan az Abe pártfogoltja, Fumio Kishida miniszterelnök által vezetett kormánykoalíció győzelmét hozza majd.

Kishida ismét kampánykörútra indult, és regionális választókerületeket látogatott meg, miután a lövöldözés miatt pénteken sürgősen visszatért a japán fővárosba, Tokióba – tette hozzá az azonnali.hu.

Nyitóképen megemlékezők a merénylet helyszínén. Fotó: FREDERIC MERY / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Herskovics Lázár
2022. július 10. 01:51
Nem hiszek ebben. Én ezt fedősztorinak vélem. Egyesek szerint ki akart egyezni az oroszokkal, mindenképpen támogatta az orosz gázvásárlást, ki akart hátrálni az amerikai háborús tervekből, és újra akart indulni a miniszterelnökségért. Amerika ennél kevesebbért is szokott ölni. A gyilkos, ha egyáltalán ő az, akit felmutatnak, kénytelen volt ezt megtenni. Valami miatt belezsarolták ebbe.
pipa89
2022. július 09. 22:48
Bidenista szekta Japánban? ...
Micó
2022. július 09. 21:19
Ez az idióta összehozta a szerencsétlent az Aum Sinrikóval(?). Biztos Faszbuk olvasó.
fabulon a bőre őre
2022. július 09. 21:18
Hol maradt a táskás ember? https://hang.hu/data/articles/142/1429/article-142935/2022-07-08T050942Z_1708253733_RC2H7V9NJENL_RTRMADP_3_JAPAN-ABE_focuspointscale_w702_fx0_fy0.webp Hol voltak a testükkel védők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!