Az evangélikus egyház szerint Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról

2021. október 16. 10:05

„Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas” – írja az egyház közleménye.

2021. október 16. 10:05
null

„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról” – olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökségének péntek este közzétett nyilatkozatában. Mint írják, üdvözlik „a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is”, ugyanakkor elengedhetetlennek tartják, hogy „az iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok”.

„Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak.

Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak,

és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket” – olvasható a Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő által aláírt közlemény.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. „Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására”  – szögezi le a közlemény.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tgaal
2021. október 16. 21:40
https://index.hu/gazdasag/2019/05/08/negyszer_tobb_penz_forras_egyhazi_iskolak_allami_koltsegvetes_tanulok_diak_roma_cigany_szegregacio_elkulonites/
Rocktoberi
2021. október 16. 16:59
Dobrev megint hazudott. Hogy meglepődtem. Ja, nem...
Agricola
2021. október 16. 16:56
„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról” Azt a fajta egyoldalú, hazug, lehengerlő, hányingerig ismételgető érvelést, amit Dobrev alkalmaz, argumentatio ad nauseamnak hívják tanult tudósok. Az argumentatio ad nauseam (nausea latin szó jelentése: tengeri betegség, okádhatnék, hányinger, undor) olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt, akár hazugságot, sokaknak, sokszor (szó szerint: érvelés a rosszullétig, csömört okozó mennyiségben ismételt érvelés).
Kardhal
2021. október 16. 16:27
El is fogtok tünni a p....ba ostoba vörös kutyafattyak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!