Európában javul, de globálisan súlyosbodik a járványhelyzet

2020. június 08. 19:54

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn arra figyelmeztette a világ országait, hogy ne lazítsanak a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott intézkedéseiken, mert a helyzet ugyan Európában javulóban van, globálisan azonban romlik.

2020. június 08. 19:54

A világjárvány hatodik hónapjában nem érkezett el az idő, hogy bármelyik ország felhagyjon az óvatossággal – mondta virtuális sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. A szervezet vészhelyzeti igazgatója, Mike Ryan rámutatott, hogy a közép-amerikai országokban még mindig emelkedőben van a fertőzöttek száma, ezért az ottani kormányokat határozott intézkedésekre, a világot pedig segítségnyújtásra szólította fel.

Maria van Kerkhove, a WHO járványügyi szakértője – ugyancsak a tájékoztatón – azt mondta, hogy minden részletre kiterjedő megközelítésre van szükség Dél-Amerikát tekintve. Hozzátette ugyanakkor, hogy a középpontban immár a második járványhullám megelőzésének kell állnia.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. június 09. 05:24
közel félmillió az orosz fertőzött, de a párt és vezére jelszvainak zászlóra tüzése már nagy ütemben folyik....DDDDD már csak a szabadlevegős programok javitják majd a helyzetet....disszemle, választás, holt lelkek menetelése a nagyvárosokban...hiába na, az oroszok valójában egy különleges civilizáció termékei.....röhögnek a viruson..good bye Amerika....LOL...na és persze a régóta igért gyógyszerek és vakcinák, tesztek hatalmas választéka....
figyelő4322
2020. június 08. 21:01
Azt sajnos még nem tudjuk, hogy lesz-e második hullám, esetleg több is. Az rendben is van, hogy továbbra is óvatosnak kell lenni. Ez azonban nem indokolja, hogy a népeket továbbra is be kellene zárni a lakásukba. Lehet karantén nélkül is vigyázatosnak lenni, viszont a gazdaságokat újra kell indítani, különben olyan súlyos gazdasági és társadalmi válság jöhet, ami még az 1929 évben beütöttet is lepipálhatja. Nekem úgy látszik, hogy mind Trump, mint Orbán is az "arany középutat" célozta be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!