Díjat nyert a régi budai városháza

2019. május 08. 15:51

Helyreállítását Icomos-díjjal méltatták.

2019. május 08. 15:51

A régi budai városháza helyreállítását Icomos-díjjal jutalmazta az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága. Az indoklás szerint a díjazást a helyreállítás példamutató gondossága és a kortárs elemek visszafogottsága befolyásolta leginkább – közölte a Pest-Buda.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága immár 13-ik alkalommal adta át az általa legkiválóbbnak ítélt, három évnél nem régebben befejezett műemléki helyreállításokat díjazó elismerését.

„Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága értékelése szerint a volt budai városháza helyreállítása, átalakítása az elmúlt évek egyik legfontosabb munkája a budai polgárváros területén. Az épületet felújító Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány és a tervező Hetedik Műterem Kft., Szabó Levente Ybl-díjas építész vezetésével olyan átfogó műemléki helyreállítást tudott megvalósítani, amely méltó módon folytatja a magyar műemlékvédelem jó hagyományait” – olvasható a cikkben.

(Nyitókép: Viczián Zsófia/pestbuda.hu)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2019. május 08. 16:48
Pedig 2010 óta minden lerohad, szétmállik, elenyészik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!